İşgal güçlerine ait uçaklar ve topçular, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde evleri, mülteci kamplarını ve sokakları hedef alarak yoğun bombardımana devam etti

İsrail işgal güçleri, Gazze Şeridi'nde soykırım suçu işlemeye 314 günden beri kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Yoğun hava saldırıları ve topçu bombardımanları ile sivil halk katliamlara maruz kalıyor. Kuşatma nedeniyle ortaya çıkan insani kriz ve nüfusun %95'inden fazlasının yerinden edilmesi durumu daha da kötüleştiriyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin bildirdiğine göre, işgal güçlerine ait uçaklar ve topçular, bugün (15 Ağustos Perşembe) de Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde evleri, mülteci kamplarını ve sokakları hedef alarak yoğun bombardımana devam etti. Bu saldırılar sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.
 
İsrail işgal güçleri, 7 Mayıs'tan bu yana Refah'ta geniş mahallelerde ve Gazze'nin çeşitli noktalarında kara harekâtını sürdürüyor. Hava ve topçu bombardımanları eşliğinde korkunç katliamlar işleniyor.
 
İşgalcilerin bir insansız hava aracının Han Yunus'un doğusuna gerçekleştirdiği saldırı sonrasında ikisi kadın olan üç şehidin cenazesi Nasır Tıp Merkezi'ne getirildi.
 
Sivil savunma ekipleri, birkaç gün önce kaybolmuş olan şehit Ekrem Ahmed Ebu Rızk'ın cesedini Refah'ın Mısbah bölgesinden çıkardı.
 
İşgalcilerin uçakları, Refah şehrinin güneyindeki Suudi Mahallesi ve Sultan Mahallesi'ne saldırı düzenledi.
 
Bu sabah, İsrail işgal güçlerinin Gazze şehrinin güneyindeki Sabra Mahallesi'nde “Hazik” ailesine ait bir evi hedef alan saldırısında 3 kişi şehit oldu, diğerleri de yaralandı.
 
İşgalcilerin deniz araçları Gazze şehri kıyılarını hedef aldı. Eş zamanlı olarak, İsrail'in bir insansız hava aracı “Quadcopter” ile Gazze şehrinin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesi'nde Hasan el-Benna bölgesine ateş açıldı.
 
İşgalci kuvvetler, Gazze şehrinin güneydoğusunda yer alan Zeytun Mahallesi'nin güneydoğusunda, El-Bar'asi arazisi üzerinde bir perde fabrikasına ve Sikke Caddesi çevresine sızdı.
 
İşgal güçlerinin uçakları, aynı anda Han Yunus şehrinin doğusunda bulunan Beni Suheyla kasabasını yeniden hedef aldı ve bombardıman yaptı. Aynı anda, işgalcilerin helikopterleri de Karara kasabasının kuzeydoğusunda yer alan bir bölgeye ateş açtı.
 
Bu sabah, işgal tankları Gazze şehrindeki Sabra Mahallesi ve Zeytun Mahallesi'nin güneyindeki İslami Site çevresini bombaladı. Aynı anda, işgalcilerin savaş helikopterleri de Gazze şehrine hava saldırısı düzenledi.
 
Bu sabah erken saatlerde, İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus şehrinin güneydoğusundaki Ma'an bölgesinde bir evi ve şehrin doğusunda yer alan Beni Suheyla kasabasını hedef aldı.
 
İşgalci güçler bugün sabah, Refah şehrinin batısında konut olarak kullanılan bir dizi binayı yıktı.
 
İsrail savaş uçakları sabah erken saatlerde, Han Yunus şehrinin kuzeydoğusunda yer alan Karara kasabasındaki konut alanlarını bombaladı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler