İşgal ordusunun bir otomobile silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) düzenlediği saldırıda 5 kişi şehit oldu.

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Zeyta beldesi yakınlarında bu sabah (3 Ağustos Cumartesi) işgal ordusunun bir otomobile silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) düzenlediği saldırıda 5 kişi şehit oldu.
 
 
Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Tulkerem’in kuzeyindeki Atil ve Zeyta beldeleri arasındaki yolda içinde 5 gencin bulunduğu bir araca hava saldırısı düzenlediğini, aracın alev aldığını ve tamamen yandığını, araçtakilerin hepsinin şehit olduğunu söyledi.
 
 
İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Tulkerem yakınlarında “silahlı bir hücreye” saldırı düzenlediğini öne sürdü.
 
 
Tulkerem’deki Sabit Hastanesi Müdürü Dr. Emin Hıdır, şehitlerden kimliği tespit edilebilenin Tulkerem Kampı sakinlerinden 25 yaşındaki Heysem Nureddin Belidi olduğunu, diğer 4 şehidin cesetlerinin tamamen kömürleşmiş halde olduğunu açıkladı.
 
 
Yerel kaynaklar, işgal ordusuna ait SİHA’ların Tulkerem semalarında uçuşlarının yoğunlaştığını ifade etti.
 
 
Görgü tanıkları, Filistinlilerin ve sivil savunma ekiplerinin vurulan aracın yanına ulaştıklarında işgal güçlerinin bölgeye baskın düzenlediğini bildirdi.
 
 
İşgal güçlerinin olay yerine ilk yardım ekiplerinin yaklaşmasına izin vermediği, aracı ve cesetleri kontrol ettiği, bölgeye 4 buldozer eşliğinde ek kuvvet gönderdiği, buldozerlerin Tulkerem kentinin batısında yolları, araçları ve Filistinlilere ait mülkleri tahrip ettiği kaydedildi.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/8/3/gal-ordusunun-bir-araca-S-HA-yla-d-zenledi-i-sald-r-da-5-ki-i-ehit-oldu

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler