Üniversite Öğrencisi Bera Belut’un Ailesi Oğullarının Serbest Bırakılmasını İstiyor

Siyasi tutuklu Filistin Politeknik Üniversitesi öğrencisi Bera Belut’un ailesi El-Halil’deki Filistin Yönetimi güvenlik birimleri zindanlarında tutulan oğullarının serbest bırakılmasını isteyerek, Filistinli gencin maruz kaldığı şiddetli işkenceler sebebiyle hayatından endişe ettiklerini açıkladı.
Belut’un babası, “Ölü olmayan vicdanlara, insan hakları örgütlerine ve basın yayın kuruluşlarına sesleniyorum” diyerek, bayramın ilk günü cami kapısında hurma dağıttığı gerekçesiyle gözaltına alınan oğlunun kurtarılması için acil müdahale çağrısında bulundu.
Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin ailesinin ve avukatının Bera’yı ziyaret etmesine izin vermediğini söyleyen baba Belut, eski siyasi tutuklulardan birinden oğullarının şiddetli bir şekilde işkence gördüğünü ve Pazar gününden itibaren açlık grevinde olduğunu öğrendiklerini ifade etti.
Oğlunun akıbetinin öğrenilmesi için vicdan sahibi herkesin sözle de olsa harekete geçmesini isteyen baba Belut, oğlunun biri Eriha’da ve diğeri El-Halil’de olmak üzere iki kere mahkeme önüne çıktığını belirtti.
Bera’nın ilk duruşmasında ailesinin de mahkeme salonunda hazır bulunduğunu fakat oğullarıyla konuşma fırsatı bulamadıklarını, Filistinli gencin işkence gördüğünü uzaktan kendilerine bildirdiğini söyledi.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/5/20/Siyasi-tutuklu-gencin-ailesi-o-ullar-n-n-serbest-b-rak-lmas-n-istiyor

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler