AV. MUSTAFA ÝLHAN

BOP HABUR ORTADOÐU

BOP HABUR ORTADOÐU

Sayýn Cumhurbaþkanýmýz hakkýnda yapýlan haksýz ithamlar yalan ve iftiralar bilhassa gençliðin fazla okumayý sevmemesi nedeniyle peþinen kabulü nedeniyle ben konuyu açýklayayým istedim.

BOP yani Büyük Ortadoðu Projesi Ortadoðu’daki krallýklarý, demokratik olmayan rejimleri demokratik hale getirme projesidir.  Ýlk olarak Tunus’ta baþlayan demokrasi özgürlük gösterileri sonrasý bu gösteriler tüm Ortadoðu ülkelerinin sokaklarýna yayýldý. Mýsýr’da devam eden demokratikleþme sokak gösterileri sonucu diktatör Hüsnü Mübarek devrildi. Suriye’de de Esad aleyhine ve demokrasi talepli gösteriler oldu.

Mýsýr’da merhum þehid Muhammed Mursi’nin demokratik seçimler sonrasý cumhurbaþkaný seçilmesi sonucu oluþan durum batýlý ülkeleri rahatsýz etti. Esad karþýsýnda da demokrasi isteyenlerin Þam kapýlarýna dayanmasý baþta ABD olmak üzere batýlýlarý rahatsýz etti. Þimdiki Cumhurbaþkaný Sisi ihtilal yapýp demokrasiyi rafa kaldýrdý. ABD ve batý bu giriþime tam destek verdi ve Mursi’nin idamýna da göz yumdular. Türkiye Cumhuriyeti Mýsýr ile iliþkileri Gazze katliamýna kadar askýya aldý. Ancak bu tavýr Gazze’lillere zarar vermeye baþlayýnca mecburen Mýsýr ile iliþkileri düzeltmek zorunda kaldý.

Bu dönemde Türkiye Cumhurbaþkaný ile Ýspanya Baþbakaný BOP eþ baþkanýyýz diyerek Ortadoðu ülkelerindeki demokrasi özgürlük taleplerine destek vermiþtir. Mýsýr’da yaptýðý bir konuþmada bizdeki ve Fransa’daki din ve devlet iþlerini birbirinden ayýran laiklik anlayýþý yerine herkesin dini özgürlüðünü savunma anlamýnda Laiklik çaðrýsý dahi yaptý.  Esad’ýn halkýný katletme ve Türkiye’ye göç baþlamasý üzerine eðit- donat çalýþmasý ile Özgür Suriye Ordusunun kurulmasýna destek vererek demokrasi ve özgürlük taleplerine destek verdi. Ortadoðu’daki Libya dahil demokrasi dýþý güçlerle hem mücadele eden taraf oldu.

Ortadoðu’da diktatörlükler yerine demokrasi ve özgürlük tarafýnda yer alan Cumhurbaþkanýmýza karþý “BOP eþ baþkaný” diye suçlamanýn iftira ve yalan olduðu tam tersine her zaman doðrunun, Müslümanýn, demokrasinin ve adaletin yanýnda olan Cumhurbaþkanýmýzý haksýz yere suçlamanýn ne kadar haksýz olduðu, sloganlarla suçlamanýn yeterli olmadýðý ortada. Ortadoðu’da yanýlanlar demokrasi ve özgürlük diye yola çýkýp Müslümanlarýn iktidara gelmeye baþlamasý üzere bu taleplerinden dolayý piþmanlýk duyarak krallýklarý ve diktatörlükleri tercih eden ABD ve batýlý devletlerdir.

Son bir nokta BOP’un diðer eþ baþkaný Ýspanya dýþýnda hiçbir AB üyesi ülke Ortadoðu’da Ýsrail karþýtý açýklama yapamamasý, tavýr alamamasý bizim o zamanki tavrýmýzýn doðru olduðunun ancak yanýlanýn biz olmadýðýnýn kanýtýdýr.

Ýkinci haksýz suçlama konusu Habur’dur. Habur öncesi Türkiye’nin durumunu göz önüne almadan Habur’u anlamak mümkün deðildir. O günlerde her gün onlarca Kürt genci kandýrýlarak PKK ya katýlmak üzere yurt dýþýna gönderiliyordu. Daðlýca ’da, Bestler derelerde, Gabar’da, Baþbaðlar’da, Ýstanbul’da insanýmýz ve Mehmetçiklerimiz þehit oluyordu. Bu gidiþe dur demek için Kürt realitesini kabulden öteye geçmeyen açýlým - barýþ görüþmeleri sonucu PKK-FETÖ- ABD ortak ihaneti ile süreç inkitaya uðratýldý. Çukur çatýþmalarýnda birçok þehit vererek toplumsal huzuru saðlayabildik. Burada yanlýþ olan barýþ süreci deðil ihanet edenlerdi. Vatandaþ üstün saðduyusu ile PKK ya faturayý kesti. Artýk PKK ya katýlým nerede ise sýfýrlandý. ÝHA ve SÝHA’lar vasýtasý ile PKK yurt içinden yurt dýþýna sürüldü ve imha aþamasýna geçildi. O güne kadar Türkiye içerisinde PKK ya yardým ve yataklýk eden halkýmýzda artýk PKK ya silahlý mücadelede desteðini kesti. Gençlerin PKK’ya katýlýmýný engelledi.

Bu günlere gelebilmemiz o günlerde halký PKK nýn yanýndan çekmekten geçiyordu. Devlet aklýmýz bunu baþardý. Bu gün terörist baþý “ ayrý devlet, federasyon, özerklik taleplerinden Türkiye’deki demokratik ortam nedeniyle vazgeçiyoruz. PKK silah býraksýn” diye açýklama yapma noktasýna geldi. PKK yurt içinde bitirildiði gibi yurt dýþýnda da imha edilecek noktaya geldiði için süreç barýþla sonlanmasa dahi imha ile sonlanma aþamasýndadýr. Silahlarý býrakma ve fesih süreci baþarýya ulaþýrsa demokrasimiz dünyaya örnek olacak seviyeye ulaþacaðý gibi 500 milyar dolarlara ulaþan terörle mücadele bütçemiz de bizlere hizmet olarak dönecektir.

Türkiye Cumhuriyeti devleti Cumhuriyet kurulduktan reis iktidar oluncaya kadar çevre ülkelerle hiç ilgilenmedi. Yurtta sulh cihanda sulh diyerek ve ABD ve Nato’ya güvenerek kendi silah sanayiini dahi kurmamýþtý. Savunma sanayiimizde müthiþ geliþmelere þahit olduk. Hala da sürpriz açýklamalar devam ediyor. Türkiye önce Ortadoðu sonra Afrika ile ilgilendi. Büyükelçilikler açtý. Bu aþamada batý ile iliþkilerini de bozmadý. Rusya ile iliþkileri ilerleterek batýyý kendine muhtaç hale getirdi. Libya’da Rusya ve ABD’ye raðmen mevcut hükümetin düþmesini önledi. Suriye’den gönderdiði güçlerle zor durumdan iktidarý kurtarýp dengeyi saðlamasýný saðladý. Suriye’de Rusya, ABD, PKK’ya raðmen muhalifleri destekleyerek iktidar olmalarýný saðladý. ABD ve Rusya’ya raðmen sýnýr dýþýnda baþarýlý operasyonlar yaptý. Azerbaycan’da iþgal edilen topraklarýn kurtarýlmasýný saðladý. Ukranya’da Rusya’nýn dengelenmesi ve toprak kazanýmýný önlemek için sayýsýz TB-2 Sihalar gönderdi.

Türkiye’nin tüm bölgede oyun kurucu olmasý ve ABD ve Rusya çýkarlarýna aykýrý tavrý Tayyip Erdoðan düþmanlýðýnýn sosyal medya aracýlýðý ile iftira ve haksýz suçlamalarla yýpratýlmasý çalýþmalarý son hýzla devam ediyor. Toplumumuzda günübirlik yaþama ve düþünmemeyi alýþkanlýk haline getirenler kulaktan duyma söylentilere itibar ederek düþmanlýk beslemeye baþladýlar.

Elinizi vicdanýnýza koyun ve haklýya hakkýný teslim edin. Ekonomik zorluklar, bireysel olarak uðradýðýnýz haksýzlýklar sizi haklýya hakký teslim etmekten alýkoymasýn. Küçük resimde yanlýþlar, hatalar, adaletsizlikler sizi büyük Türkiye hedefinden alýkoyacak tercihler yapmaya zorlamasýn.

Allah’a emanet olunuz. 

                                                                                               Av. Mustafa Ýlhan
                                                                                              Kayseri Strateji Derneði Baþkaný

Henüz Yorum yok

Ýlk yorumu siz yazýn.

Yorum Býrakýn

E-Mail adresiniz yayýnlanmaz.







Yazarýn Diðer Makaleleri