1948'de işgal edilmiş bölgede çatışmalar ve gözaltılar

İsrail işgal rejimi polisleri bugün sabah Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin orta kesiminde yer alan El-Muselles El-Cenubi bölgesindeki Et-Tibe şehrinde, işgal güçlerinin Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemesi kınandı.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Filistinli gençlerin Mescidi Aksa'ya destek eylemi düzenlemesi, Et-Tibe Köprüsü yakınındaki ana caddelerden birini kapatmaları ve araba lastikleri yakmaları üzerine işgal güçlerinin müdahalede bulunması sonucu çatışmalar çıktı.

İşgal güçleri iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Bunlardan birinin 16 yaşında bir genç olduğu ve Hamas bayrağı ile Filistin bayrağının basılı olduğu bir gömlek giydiği belirtildi. Daha sonra tutuklanmasına karar verildiği ve tutukluluk süresinin uzatılması için işgal yönetiminin Kefar Saba yerleşim merkezindeki mahkemesine sevk edileceği açıklandı.

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde bunun dışında da muhtelif şehirlerde ve kasabalarda Mescidi Aksa'ya destek, işgal güçlerinin buraya baskınlar düzenlemesini ve namaz kılanlara saldırmalarını protesto amacıyla eylemler ve gösteriler düzenlendi.

Mescidi Aksa'da yaşanan çalkantıların 1948'de işgal edilmiş bölgesini de etkilemesi ve bu bölgede de benzer çalkantıların yaşanması ihtimali işgal rejimini endişelendiriyor.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler