1948 Filistinlileri Özgürlük Komitesi Başkanı Şeyh Kemal Hatip Erdoğan’a Seslendi:

 
“ABD Başkanı Biden’in İsrail’e olan mutlak desteği şaşırtıcı değil.
Birleşik Arap Emirlikleri Emir’i, Muhammed Bin Zayed’in İsrail’le yapılan normalleşme anlaşmasının mimarı olması sebebi ile tavırsız olması şaşırtıcı değil.
Filistin Lideri Mahmud Abbas’ın Gazze’deki olaylar karşısındaki tavrının şüpheli olması, Oslo anlaşmasının ve işgalcilerle güvenlik koordinasyonunun mimarı olmasından dolayı bu tavrı şaşırtıcı değil.
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selam’ın uğruna çabaladığı, işgalcilerle normalleşme çalışmalarının sekteye uğraması sebebi ile Gazze’deki olaylara sönük bir tavır takınması şaşırtıcı değil.
Mısır’ın darbeci lideri Sisi’nin, İsrail’in desteği ile onların güney sınırlarının korunması için darbeyi yapması dolayısıyla tepkisiz kalması şaşırtıcı değil.
Ürdün Kralının, Bahreyn Kralının (liste böylece uzayıp gider) tutumları şaşırtıcı değil.
Ancak şaşırtıcı olan, hatta en şaşırtıcı olan Türkiye Başkanı Recep Erdoğan’ın tutumudur.
Sayın Başkan, sana dua edenler Filistinliler, Araplar, Müslümanlardır. Bizler sizin kazanmanız için dua ettik ve kazandığınızda sevindik. Unutmayın ki kazanılan oylar ve maslahatlar, kaybedilen kalplerin ve duyguların yerini tutmaz.
Sayın Başkan, eğer bu tuhaf ve şaşırtıcı sessizlik durumu danışmanlarınızın ve politikanızın sonucu ise bu bir musibettir. Ancak eğer bizzat siz değiştiyseniz bu daha büyük bir musibettir.
Sayın Başkan Erdoğan, hala size karşı umudumuzu koruyoruz. Hayat sadece kazanımlardan ibaret değildir, bilakis bu durumda bizlere göstereceğiniz açık destek daha önemlidir.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler