20 Yaşındaki Arif Abdunnasır Arif Lahluh İsimli Genç Şehit Edildi

Filistin'in Cenin Mülteci Kampı ahalisinden olan 20 yaşındaki Arif Abdunnasır Arif Lahluh isimli genç Kalkilya yakınlarında bir bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu gerekçesiyle işgal güçleri tarafından şehit edildi. 
 
Sınırsız Kurtarma isimli bir İsrail teşkilatı tarafından yapılan açıklamada işgal ordusu mensuplarının, Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Kalkilya'nın doğusunda Filistinlilerden zorla gasp edilen araziler üzerine kurulu Kadomim yahudi yerleşim merkezi yakınlarında bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu gerekçesiyle bir Filistinli gence ateş ederek öldürdükleri belirtildi. 
 
İşgal ordusu adına açıklama yapan bir kişi de Kadomim yerleşim merkezi civarındaki 55 nolu yola gelen bir silahlı Filistinli gencin bir işgal askerine yönelik bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu ancak askerlerden herhangi birinin yaralanmadığı iddiasında bulundu. 
 
Lahluh'un şehit edilmesiyle birlikte bu yılın başından itibaren şehit edilen Filistinli sayısının 19'u bulduğu bunlardan 10'unun Cenin bölgesinden olduğu ifade edildi. 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/1/25/Kalkilya-yak-n-nda-b-akl-eylem-te-ebb-s-nde-bulunan-gen-ehit-edildi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler