24 saat içinde üç ayrı silahlı saldırı eylemi gerçekleştirildi

İşgal altındaki Batı Şeria'da, Tubas kenti yakınlarındaki “Beka'ot” yahudi yerleşim merkezine yönelik olarak 24 saat içinde üç ayrı silahlı saldırı eylemi gerçekleştirildi. İşgal yönetimi tarafından yapılan açıklamalarda saldırılarda herhangi bir yaralanma olmadığı iddia edildi.
 
İsrail medyası, Filistin direniş eylemlerinin Batı Şeria bölgesinin kuzey kesimine yayıldığını ve El-Ağvar (Gavru Ürdün) bölgesindeki “Alon” yolu üzerinde yer alan “Beka'ot” yerleşim merkezine silahlı saldırı eylemleri gerçekleştirildiğini haber verdi.
 
Siyonistlere ait Kanal 14 televizyonu, ateş açma olaylarının Tubas'ın güneydoğusundaki Kuzey El-Ağvar bölgesindeki Atuf köyünden çeşitli noktalardan gerçekleştirildiğini bildirdi.
 
Gece meydana gelen iki ayrı silahlı saldırının ardından bugün (5 Ağustos Pazartesi) sabah erken saatlerde, “Beka'ot” yerleşim birimine yönelik üçüncü silahlı saldırı gerçekleştirildi.
 
İsrail işgal ordusu sözcüsü, olayın ardından bölgedeki yolların kapatıldığını ve bölgede arama operasyonları başlatıldığını belirten bir açıklama yaptı.
 
Filistin Bilgi Merkezi “Ma’ta” tarafından yayınlanan verilere göre, Batı Şeria’daki Filistin direniş güçleri, son 24 saat içinde İsrail işgal güçleri ve yerleşimcilere yönelik 12 direniş eylemi gerçekleştirdi.
 
Merkez, bugün yaptığı açıklamada, bu direniş eylemlerinde iki İsraillinin öldüğünü ve dört kişinin yaralandığını belirtti.
 
İşgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde Filistin direnişi tarafından neredeyse günlük olarak, İsrail askeri noktaları, kontrol noktaları ve araçlarına yönelik silahlı saldırılar gerçekleştirildiği bildiriliyor.
 
İsrail işgal güçleri ABD desteğiyle Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü soykırım savaşına karşı işgal altındaki Batı Şeria'da işgal hedeflerine yönelik eylemlerin dozunda da sürekli bir artış gözlemleniyor. İşgal rejiminin ABD ile birlikte Gazze'ye yönelik olarak sürdüğü soykırım savaşında 130 binden fazla Filistinli şehit oldu veya yaralandı. Şehit edilenlerin ve yaralananların büyük çoğunluğunu kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca saldırılar yüzünden bölgede büyük bir yıkım gerçekleşti.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/8/5/Gavru-rd-n-deki-Beka-ot-yahudi-yerle-im-merkezine-silahl-sald-r-eylemi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler