İşgal Güçleri Avlanan Filistinli Dört Kardeşin Teknelerine Saldırarak Gözaltına Aldı

İşgal güçleri Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Es-Sudaniyye bölgesi açıklarında avlanan Filistinli dört kardeşi teknelerine saldırarak gözaltına aldı.
Yerel kaynaklar, işgal donanmasına ait hücumbotların Bekir ailesinden 4 kardeşin bulunduğu balıkçı teknesini kuşattığını, teknenin çevresine taciz ateşi açtığını ve balıkçı kardeşleri gözaltına alarak götürdüğünü bildirdi.
İşgal güçlerinin avlanırlarken gözaltına aldığı Filistinli 4 balıkçıyı nereye götürdüğü henüz bilinmezken işgal güçlerinin Filistinli balıkçıları sık sık hedef aldığı ve taciz ettiği, teknelerine ateş açtığı ve tazyikli su sıktığı, avlanmayı bırakıp sahile geri dönmeye zorladığı belirtildi.
Bu arada, Yahudi yerleşimciler bugün Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Nablus kentinin güneyindeki Burin beldesinde Filistinlilere ait onlarca zeytin ağacını yaktı.
Yerel kaynaklar, Yitzhar Yahudi Yerleşkesi sakini bir grup yerleşimcinin Burin beldesinin güneyinde ekili arazileri kundakladığını ve çıkan yangında onlarca zeytin ağacının yandığını söyledi.
Kaynaklar, işgal ordusu himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimcilerin alevlerin ulaşmadığını bazı ağaçları da kestiklerini, bölgenin yerleşimciler tarafından birçok kez hedef alındığını ifade etti.
Yahudi yerleşimcilerin 2023’ün başından 4 Temmuz’a kadar Batı Şeria’da 525 ihlal gerçekleştirdikleri, ihlallerin 137’sinde Filistinlilerden yaralananlar olduğu ve 388’inde ise maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/7/24/gal-g-leri-Filistinli-4-bal-k-y-g-zalt-na-ald

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler