İşgal Güçleri Batı Şeria ve Kudüs’ün Birçok Bölgesine Baskın Düzenledi ve Çatışmalar Yaşandı

İşgal güçleri erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’ün birçok bölgesine baskın düzenlerken, baskınlar sırasında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ve çatışmaların yaşandığı bildirildi.
İşgal güçleri Tamun beldesine baskın düzenleyerek Sami Halid Beni Avde, Hani Beni Avde, Mustafa Beni Avde, Rayik Bişarat, Eymen Nasır Bişarat, Muhammed Bişarat ve Haris Cihad Beni Avde’yi gözaltına aldı.
Filistinli gençlerin baskın sırasında işgal güçlerine ait araçları taşladıkları ifade edildi.
El-Yamun beldesine baskın düzenleyerek Halid El-Ca’beri’yi gözaltına alan işgal güçleri Cenin’in güneybatısındaki Ya’bed beldesinde de Muhammed Ahmed Hamarişe adlı genci evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.
Yerel kaynaklar, Filistinli direnişçilerin Cenin’in kuzeyindeki El-Celeme askeri kontrol noktasına ve Cenin güneyinde yer alan Homeş Yahudi Yerleşkesi’ndeki bir Yahudi din okuluna ateş açtıklarını söyledi.
İşgal güçleri Burgin beldesine düzenlediği baskın sırasında da Muhammed Yasir Ebu Şaduf ile kardeşleri Reyhan ve Kadri’yi, Firas Ubeydi ve Ahmed Ataullah Sabah’ı gözaltına aldı.
El-Halil’in güneyindeki Dura beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerinin eski esir Hazim Şeravine’yi gözaltına aldığı öğrenildi.
İşgal güçlerinin ayrıca Selfit’e bağlı Karavetu Beni Hassan beldesinde iki genci, Tulkerem’in kuzeyindeki Sayda beldesinde bir genci, Beytlahim’e bağlı Beyt Feccar beldesinde bir genci ve bir eski esiri, Ayide Kampı’nda iki genci, Nablus’ta bir ve Kudüs’te üç genci gözaltına aldığı ifade edildi.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/7/26/gal-g-leri-Bat-eria-ve-Kud-s-n-bir-ok-b-lgesine-bask-n-d-zenledi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler