İşgal Güçleri Batı Şeria’nın Çeşitli Bölgelerine Baskın Düzenleyerek Filistinli 5 Genci Gözaltına Aldı ve Bir Genci de Yaraladı

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (28 Temmuz Cuma) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek Filistinli 5 genci gözaltına aldı ve bir genci de yaraladı.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Nablus’a bağlı Burka köyüne baskın düzenlediğini ve Abdülkerim Abdullah Hacce adlı genci gözaltına aldığını bildirdi.
İşgal güçleri bu sabah ayrıca Nablus’un güneyindeki Beyta beldesinde bir okula baskın düzenleyerek okulda maddi hasara yol açtı.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Bir Kuza Okulu’nun kapılarını ve pencerelerini kırdığını, eşyalara zarar verdiğini ve güvenlik kameralarının kayıtlarına el koyduğunu söyledi.
İşgal güçleri dün gece Cenin’e bağlı Tura köyü sakinlerinden iki genci gözaltına aldı ve gençlerin bindikleri motosiklete el koydu.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin dün gece El-Halil kentindeki Babu’z-Zaviye bölgesinde ateş açtığı Cafer Numan Ebu Rumuz’un yaralandığını belirtti.
İşgal güçlerinin dün gece ayrıca El-Halil’in güneyindeki Er-Ramadin beldesi sakinlerinden Vaad Mahmud Salim Ez-Zağarine’yi ve El-Halil’in kuzeyindeki Şuyuhu’l-Arrub beldesi sakinlerinden Samir Sami Uveydat’ı gözaltına aldığı kaydedildi.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Yatta kenti sakinlerinden Yasir El-Mısri’nin evine ve Ethem Ziyad Ebu Iyşe’ye ait kuaför salonuna baskın düzenlediğini, şehit Amir Ebu Iyşe’nin El-Halil’deki evinde arama yaptığını ifade etti.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/7/28/gal-g-leri-Bat-eria-da-5-genci-g-zalt-na-ald

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler