İşgal Güçleri Cenin'e Baskın Düzenledi

İşgal güçlerinin (18 Eylül Pazartesi) Cenin’in doğusundaki Celbun beldesine düzenlediği baskın sırasında işgal askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan birçok kişi etkilendi.
 
Yerel kaynaklar, beldeye baskın düzenleyen işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığını, işgal güçlerinin Filistinlilerin üzerine göz yaşartıcı bomba attığını ve bazı evlere baskın düzenlediğini, evlerin çatılarına çıkarak baskın boyunca çatıları askeri gözetleme noktası olarak kullandığını bildirdi.
 
Kaynaklar, Celbun beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerine ait araçların belde caddelerinde dolaştığını, işgal askerlerinin Filistinlilere ve evlere doğru çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığını ve birçok kişinin bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini ifade etti.
 
Kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin güvenlik kameralarının kayıtlarına el koyduğunu, beldedeki bir mahalleyi kuşattığını, belde sakinlerinin mahalleye giriş çıkışlarına izin vermediğini ve dükkânlara baskın düzenlediğini belirtti.
 
Bu arada, Celbun beldesinin ırkçı ayrım duvarı yakınlarında yer aldığı, sürekli olarak işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına maruz kaldığı kaydedildi.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/9/18/gal-g-leri-Cenin-in-do-usundaki-Celbun-beldesine-bask-n-d-zenledi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler