İşgal Güçleri El-Halil'de Filistinli Bir Çocuğu Doğrudan Üzerine Ateş Açarak Şehid Etti

İşgal güçleri dün akşam saatlerinde Batı Şeria’nın El-Halil kentinde Filistinli bir çocuğu doğrudan üzerine ateş açarak şehit etti.
Filistin Sağlık Bakanlığı, 15 yaşındaki Muhammed Ferid Şevki Ez-Zearir’in Es-Semu’ beldesi yakınlarında işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit olduğunu bildirdi.
Filistinli kaynaklar, işgal güçlerinin Es-Semu’ beldesi arazileri üzerinde kurulu Eshtemoa Yahudi Yerleşkesi yakınlarında Ez-Zearir’in üzerine gerçek mermilerle ateş açtığını, vatandaşların ve sağlık ekiplerinin yaralı gence ulaşmasına izin vermediğini, daha sonra cesedine el koyduğunu ifade etti.
İşgal rejimi medya organları, işgal güçlerinin Filistinli bir gence ateş açtığını ve ağır yaralanan gencin bir süre sonra hayatını kaybettiğini belirtti.
İşgal medyası, Filistinli gencin Yahudi yerleşkesi yakınlarında bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğunu ve işgal askerlerinden yaralanan olmadığını, üzerine ateş açılan gencin kan kaybından hayatını kaybettiğini öne sürdü.
Yerel kaynaklar, işgal rejimi istihbaratının şehit çocuğun ailesini Etzion Gözaltı Merkezi’ne ifade vermeye çağırdığını bildirdi.
İslami Direniş Hareketi (Hamas), Muhammed Ez-Zearir’in şehadeti üzerine yayınladığı bildiride, Filistinli şehit çocukların kanlarının işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin peşini bırakmayacağını, Filistin direnişinin misillemesinin gecikmeyeceğini söyledi.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/8/2/gal-g-leri-El-Halil-de-Filistinli-ocu-u-ehit-etti

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler