İşgal Güçleri Filistinlilere Ait Bir Evi Gözetleme Noktasına Dönüştürdü

İşgal güçleri Ramallah’ın kuzeyindeki Sencel beldesinde Filistinlilere ait bir evi gözetleme noktasına dönüştürdü.
Filistinli Naim Rabhi Usfur, işgal güçlerinin Sencel beldesindeki evine baskın düzenlediğini ve askerlerin evinin çatısına çıktığını, üç katlı evinin Ramallah ve Nablus’un birbirine bağlayan caddeye baktığını söyledi.
İşgal güçlerinin evini bir hafta içinde ikinci kez gözetleme noktasına dönüştürdüğünü belirten Usfur, ailesindeki çocukların ve kadınların korktuğunu bildirdi.
İşgal güçleri zaman zaman kritik noktalarda yer alan Filistinlilere ait binaların çatılarına çıkarak çevreyi gözetliyor ya da çatılara keskin nişancılar yerleştiriyor.
Öte yandan, işgal güçlerinin bugün El-Halil kentinde Filistin Politeknik Üniversitesi yakınlarına baskın düzenlemesi üzerine işgal askerleriyle üniversite öğrencileri arasında çatışmalar yaşandı.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin bir grup öğrenciyi bir süre alıkoyduğunu ve kimliklerini kontrol ettiğini, öğrencilerin üzerine ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını, vatandaşlardan ve öğrencilerden bazılarının bombalardan çıkan yoğun gaz sebebiyle boğulma tehlikesi geçirdiğini ifade etti.
İşgal güçlerinin El-Halil’in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesi girişinde de Filistinli bir genci bir süre gözaltında tuttuktan sonra serbest bıraktığı öğrenildi.
Bu arada, işgal yönetiminin Selfit’in doğusundaki Yasuf köyünde inşaat halindeki beş bina için inşaatı durdurma kararı tebliğ ettiği kaydedildi.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/7/19/gal-g-leri-Filistinlilere-ait-evi-g-zetleme-noktas-na-d-n-t-rd

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler