İşgal Güçleri Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal ordusu radyosu, işgal güçlerinin Filistinliyi El-Halil’deki Asahel Yahudi Yerleşkesi’ne gizlice sızdığı gerekçesiyle gözaltına aldığını duyurdu.
Haberde, Siyonist İç Cephe Komutanlığı’nın Asahel Yahudi Yerleşkesi’ne Filistinli direnişçilerin sızdığı uyarısında bulunarak yerleşke sakinlerinden evlerinden çıkmamalarını istediği ifade edildi.
İşgal rejimi medyası, işgal ordusunun El-Halil Dağı’ndaki Yahudi yerleşkesinde bir Filistinliyi gözaltına aldıktan sonra bölgede arama başlattığını bildirdi.
Filistinli direnişçiler dün Asahel Yahudi Yerleşkesi’ne ateş açmış ve El-Halil’deki El-Arrub Kampı’nda da işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanmıştı.
Öte yandan, Yahudi yerleşimciler bu sabah Nablus’un kuzeybatısındaki Sebastiya beldesinde Filistinlilere ait bir eve saldırdı.
Sebastiya Belediye Başkanı Muhammed Azim, bir grup silahlı Yahudi yerleşimcinin Fadi Muhaymir adlı Filistinlinin beldenin kenar mahallelerinde yer alan evini kuşattığını, yerleşimcilerin eve girmeye çalıştıklarını ancak belde sakinlerinin olay yerine gelerek yerleşimcilere karşı koyduğunu söyledi.
Azim, işgal güçlerinin gelmesinin ardından Yahudi yerleşimcilerin bölgeden uzaklaştıklarını, işgal güçlerinin ev sahibi Fadi Muhaymir ile amcasının oğlu Baha Muhaymir’i yerleşimcilerden birini darp ettikleri gerekçesiyle gözaltına aldığını bildirdi.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/7/15/gal-g-leri-El-Halil-ve-Nablus-ta-3-Filistinliyi-g-zalt-na-ald

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler