İşgal Güçleri, Kalkiliya Kentine Düzenlediği Baskın Sırasında Filistinli Bir Çocuğu Şehid Etti

İşgal güçleri dün gece Batı Şeria’daki Kalkiliya kentine düzenlediği baskın sırasında Filistinli bir çocuğu şehit etti.
Filistin Sağlık Bakanlığı, 14 yaşındaki Faris Şerahbil Ebu Semra’nın işgal güçlerinin açtığı ateşle başından vurularak ağır yaralandığını ve Kalkiliya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını, daha sonra Filistinli çocuğun şehit olduğunun bildirildiğini açıkladı.
İşgal güçleri dün gece Kalkiliya kentinin batı bölgesindeki En-Nakkar Mahallesi’ne baskın düzenledi.
Baskın sırasında çatışmaların yaşandığı, işgal askerlerinin Filistinlilerin üzerine gerçek ve plastik mermilerle ateş açtığı, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığı ifade edildi.
Bu arada, dün akşam işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Ramallah’taki Et-Tayra Mahallesi’ne düzenlediği baskını takip eden Filistinli bir gazetecinin yaralandığı bildirildi.
Yerel kaynaklar, “Avde” televizyon kanalı muhabiri Yusuf Şehhade’nin baskın sebebiyle çıkan çatışmaları takip ederken işgal askerlerinin açtığı ateşle yaralandığını söyledi.
Kaynaklar, işgal güçlerinin baskına karşı koymak için sokağa çıkan onlarca Filistinli gencin üzerine ateş açtığını, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını belirtti.
Yahudi yerleşimcilerin son dönemde Et-Tayra Mahallesi’ndeki bir araziye işgal güçleri himayesinde ayin yapmak amacıyla sık sık baskın düzenledikleri kaydedildi.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/7/27/gal-g-leri-Kalkiliya-da-Filistinli-ocu-u-ehit-etti

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler