İşgal Güçlerinin Balata Mülteci Kampı'na Düzenledikleri Baskın Sebebiyle Bir Kişi Şehid Olurken 8 Filistinli de Yaralandı

Siyonist işgal güçlerinin bugün (13 Haziran Salı) öğle saatlerinde, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un doğusundaki Balata Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskın ve kamp içinde bir kişinin evini kuşatmaya almaları sebebiyle 1 kişi şehit edilirken 8 Filistinli de yaralandı. 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin resmi kaynaklara dayanarak verdiği bilgilere göre mülteci kampı ahalisinden Faris Haşşaş isimli bir genç, işgalci askerlerin attığı mermilerle hayatını kaybetti. 
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada biri göğsünden diğeri baldırından yaralanmış iki yaralının Rividya Hükümet Hastanesi'ne ulaştırıldığı belirtildi. 
Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada bir çocuğun da ayağından yaralandığının tespit edildiği vurgulandı. Ancak yerel kaynakların verdiği bilgilerde şu ana kadar 8 kişinin yaralandığı ifade edildi. 
Haberin hazırlandığı sırada yerel kaynakların verdiği bilgilerde mülteci kampında işgalci saldırganlarla ahali arasında çatışmaların devam ettiği, işgal ordusunun takviye güçler gönderdiği belirtildi.
İşgal askerleri tarafından kuşatmaya alınan evdeki bir gencin teslim olması isteğine gencin silahla karşılık vermesi üzerine işgalciler de eve iki adet roket attılar.
İşgal güçlerinin çevredeki evlerin çatılarına keskin nişancılarını yerleştirdikleri ve onların da direnen ahalinin üzerine ateş ettikleri bildirildi.
Kaynaklar işgal askerlerinin Filistinlilere ait ilk yardım araçlarının ve ambülansların çatışma alanına ulaşmalarını ve yaralılara müdahale etmelerini engellemek amacıyla bu araçlara da ateş ettiklerine dikkat çekti.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/6/13/galcilerin-Balata-M-lteci-Kamp-bask-nlar-nda-1-ehit-8-yaral

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler