İşgal Güçlerinin Gazze Bölgesine Yönelik Olarak Gerçekleştirdikleri Hava Saldırısında Bir Filistinli Şehit Edildi

İsrail işgal güçlerin dün gece, Filistin'in Gazze bölgesine yönelik olarak gerçekleştirdikleri hava saldırısında bir Filistinli şehit edildi. 
 
Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre Gazze şehrinin kuzey kesiminde ikamet eden 58 yaşındaki Haşil Mübarek Selman Mübarek evinin çevresinin işgal güçleri tarafından bombalanması sonucu şehit oldu. Olayda 5 kişi de yaralandı. 
 
Ailesi, işgal güçlerinin hava saldırısında meydana gelen yıkıntıdan dolayı Mübarek'in bedeninin sol tarafına taş düştüğünü ve ağır yaralı olarak Gazze şehrindeki Şifa Hastanesi'ne ulaştırıldığını ancak kurtarılamadığını dile getirdi. 
 
İşgal rejiminin savaş uçakları dün gece ve bugün (3 Mayıs Çarşamba) şafak vaktinde Gazze bölgesinde muhtelif noktaları hedef alan saldırılar düzenledi. İşgal güçlerinin saldırılarına karşı Gazze'deki direniş güçleri de Gazze çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerini hedef alan füze saldırıları gerçekleştirdiler. 
 
Dün, İslami Direniş Hareketi'nin önde gelenlerinden Hızır Adnan'ın açlık grevinin 87. gününde hayatını kaybetmesi üzerine Filistin direnişi de işgal rejiminin tutumuna tepki amacıyla akşam saatlerinde Gazze'den füze saldırıları gerçekleştirmişti.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/5/3/galcilerin-Gazze-sald-r-lar-nda-bir-Filistinli-ehit-edildi-5-ki-i-yaraland

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler