İşgalci Yerleşimciler Çardak Bayramı Bahanesiyle Mescid-i Aksa'da Talmudik Ritüellerini Gerçekleştiriyor

Siyonist işgal güçlerinin ve polislerin özel olarak himaye ettiği yahudi yerleşimciler, yahudilerin Çardaklar Bayramı'nı (Sukot) bahane ederek Mescidi Aksa'ya sürüler halinde baskınlar düzenlemeye devam ediyor. Çardaklar Festivali'nin dördüncü gününe tekabül eden bugün (3 Ekim Salı) de yüzlerce yahudi yerleşimcinin işgal polislerinin himayesi altında Mescidi Aksa'yı bastığı ve içinde muhtelif şekillerde Talmudi ayinler yaptıkları haber verildi. 
 
Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi bugün sabah yerleşimcilerden 150 kişinin Mescidi Aksa'ya baskın düzenlediğini açıkladı. 
 
Verilen bilgiye göre yerleşimciler Mağribliler Kapısı tarafından girdi, içeride geniş bir alanda dolaşırken Müslümanları tahrik eden hareketlerde bulundu ve yahudi ayinleri düzenlediler. 
 
İşgal güçlerinin, yerleşimci çetelerin baskınlarını kolaylaştırmak amacıyla Eski Kudüs'ün bütün cadde ve yollarında sıkı tedbirler aldıkları, Mescidi Aksa'yı da adeta polis kuşatmasına aldıkları ve Müslümanların Mescidi Aksa'ya ulaşmalarını, içeri girmelerini ya tamamen engelledikleri ya da iyice zorlaştırdıkları dile getirildi.
 
Dün Çardaklar Bayramı'nın üçüncü gününde Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyen yerleşimcilerin sayısı 1478 olarak tespit edilmişti.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/10/3/Yerle-imciler-ardaklar-bahanesiyle-Mescidi-Aksa-y-s-r-lerle-basmaya-devam-ediyor

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler