İngiltere'de Cenin Katliamı Protesto Edildi

İsrail işgal rejiminin geçtiğimiz günlerde Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrine ve Cenin Mülteci Kampı'na yönelik saldırıya, gerçekleştirilen katliama ve büyük yıkıma karşı İngiltere'nin başkenti Londra'da İsrail işgal rejiminin büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenlendi. Gösteriye katılanlar siyonist işgalcilerin yaptıkları katliamlardan ve işledikleri suçlardan dolayı sorguya çekilmelerini istediler. 
Gösterinin İngiltere'deki Filistin Kulübü'nün çağrısıyla düzenlendiği belirtildi. Filistin Kulübü, Savaşı Durdurun İttifakı, Aksa Dostları Kurumu ve İngiltere İslam Birliği aynı zamanda Filistin halkıyla dayanışma için bir kampanya başlattı. 
Londra'daki gösteriye katılanlar işgal güçlerinin sergilediği vahşeti, sivil insanları, kadınları ve çocukları hedef almalarını şiddetle kınadılar. 
Gösteri esnasında konuşma yapan İngiltere İşçi Partisi eski başkanı Jeremy Corbyn, işgal güçlerinin Filistinlilere yönelik olarak yarım kilometre karelik alan içinde ağır silahlar kullandığına dikkat çekti. 
Corbyn işgal güçlerinin kullandığı silahların çoğunu ABD'den aldığını ancak bu silahlar içinde İngiltere'den aldıklarının da bulunduğunu vurguladı. Cenin saldırısında öldürülenlerin çoğunun da sivillerden olduğunu dile getirdi. 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/7/6/Londra-da-Cenin-le-dayan-ma-y-r-y-ve-srail-in-sorgulanmas-talebi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler