İnsan Hakları Örgütleri Tutukluların Serbest Kalmasını İstedi

Filistinli 10 insan hakları örgütü, Filistin Yönetimi’ne seslenerek siyasi tutukluların serbest bırakılmasını ve insanların siyasi faaliyetleri sebebiyle gözaltına alınmamalarını istedi.
İnsan Hakları Örgütleri Konseyi’nin dün (16 Temmuz Pazar) yayınladığı ortak bildiride, Filistin Yönetimi’nden düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı duyması, siyasi tutukluları serbest bırakması ve mahkeme kararlarını uygulaması talep edildi.
Konsey, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin son günlerde gerçekleştirdiği ve aktivistleri, gazetecileri ve üniversite öğrencilerini hedef alan tutuklamaların endişeyle takip edildiğini söyledi.
Konseye bağlı insan hakları örgütlerinin onlarca kişinin güvenlik birimlerince ifade vermeye çağrıldığını tespit ettikleri belirtilen bildiride, tutuklanan ya da ifade vermeye çağrılanlara kötü muamelede bulunulduğu kaydedildi.
Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin ve özellikle de Genel İstihbarat biriminin mahkeme kararlarını görmezden geldiğine işaret edilen bildiride tutuklananların çoğunun suçunun siyasal ve sendikal faaliyette bulunmak ve düşüncesini dile getirmek olduğuna dikkat çekildi.
Konsey, anayasa ve uluslararası anlaşmalarla güvence altına alınan insan haklarına ve özgürlüklere saygı duyulması, mahkemelerin ve savcılıkların gözaltı sürelerinin uzatılmasına ancak zorunlu durumlarda başvurulması yönünde uyarılmaları gerektiğini söyledi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler