İslami Direniş Hareketi (Hamas) İleri Gelenlerinden Esir Nacih Asi'nin Sağlık Durumunun Sürekli Kötüye Gittiği Bildirildi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ileri gelenlerinden, işgal rejimi zindanlarında esir durumda ve önümüzdeki günlerde bir endoskopi geçirecek olan Nacih Asi'nin sağlık durumunun sürekli kötüye gittiği bildirildi. 
Nacih Asi'nin işgal zindanlarına konmasından sonra birkaç kez mide kanaması geçirdiği, bu yüzden kan miktarında ve ağırlığında belirgin bir düşme olduğu, sağlık durumuyla ilgili tetkik için önümüzdeki günlerde bir endoskopi işlemine tabi tutulacağı ifade edildi. 
Nacih Asi, şimdiye kadar işgal zindanlarında çoğu idari hapis olmak üzere 8 yıl esaret hayatı geçirdi. Halen de yine idari hapisle işgal rejimin Ofer Cezaevi'nde tutuluyor. İşgal yönetiminin onun hakkında idari hapis kararı vermesinin üzerinde 9 ay geçmiş olmakla birlikte, idari hapis cezası süresinin uzatılması ihtimali bulunuyor. İşgal yargısı sağlık durumundan dolayı cezasının uzatılmaması için yapılan temyiz başvurusunu kabul etmedi. 
İşgal zindanlarındaki hasta esirler çok kötü şartlar altında tutuldukları gibi tedavileri için gereken ilgi ve hassasiyet de gösterilmiyor. İşgal yönetimi hasta esirleri büyük ölçüde ihmal ettiği için onların hastalıkları sürekli ilerliyor ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlar. Özellikle kanser ve kalp hastalıkları gibi müzmin hastalıklara maruz kalanlar büyük tehlikeler yaşıyorlar.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/6/7/Hamas-ileri-gelenlerinden-esir-Nacih-Asi-nin-sa-l-k-durumu-k-t-le-iyor

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler