İslami Direniş Hareketi (Hamas), Şehid Edilen Üç Mücahit İçin Taziye Mesajı Yayınladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), siyonist işgal rejiminin cinayetlerine cevap olarak yaklaşık bir ay önce Batı Şeria'nın El-Ağvar bölgesinde işgal rejiminin terör çetelerine mensup üç kadının öldürüldüğü eylemi gerçekleştirdikten sonra işgal rejiminin istihbarat teşkilatı tarafından takibe alınan ve bugün sabah Nablus'un Eski Şehir kısmına düzenlenen baskında şehit edilen üç mücahit için taziye mesajı yayınladı. 
Hamas'ın Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan mesajında, Nablus'un Asker Mülteci Kampı ahalisinden olan ve işgale karşı Filistin halkının sürdürdüğü onurlu mücadelenin simgeleri arasında yer alan, Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın mücahitlerinden Hasan Katnani, Muaz El-Mısri ve İbrahim Cibr'in şehadetini kutladığını, onların mücadeleleriyle iftihar ettiklerini dile getirdi. 
Hamas açıklamasında bu mücahitlerin, işgal rejiminin cinayetlerine karşı bir ay önce El-Ağvar'da gerçekleştirilen eylemin kahramanları olduğu dile getirildi. 
İşgal güçleri bugün sabah Eski Nablus'a düzenledikleri baskında üç mücahidi şehit etmiş, çıkan çatışmalarda da ahaliden 14 kişi yaralanmış 153 kişi gaz bombalarından zarar görmüştü. 
Siyonistlere ait haber kaynaklarında sabahki baskında öldürülenlerden ikisinin El-Ağvar eylemini gerçekleştiren kişiler, üçüncüsünün de onlara yardım eden bir kişi olduğu iddia edilmişti.  
7 Nisan Cuma günü Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin El-Ağvar (Ürdün Vadisi) mıntıkasındaki Hamra Kavşağı'nda yahudi yerleşimcilere ait bir aracı hedef alan silahlı saldırıda yerleşimci çetelere mensup üç kadın öldürülmüştü. 
Haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre direnişçilerin gerçekleştirdiği silahlı saldırı üzerine yerleşimci kadınlara ait aracın direksiyonu kaydı ve bir kamyonete çarptı. Bunun üzerine içinde bulunanlardan ikisi olay yerinde ölürken, biri ağır yaralandı ve o da daha sonra hayatını kaybetti. 
Siyonistlere ait haber kaynaklarında eylemin iki kişi tarafından gerçekleştirildiğinin ve eylemden sonra bölgeden uzaklaşmayı başardıklarının tespit edildiğine dikkat çekilmişti.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/5/4/Hamas-tan-Nablus-ehitleri-i-in-taziye-mesaj

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler