İslami Direniş Hareketi (Hamas), Belediye Meclisi Üyesi Abdülkerim Ferrah'ın Öldürülmesi Teşebbüsünü Şiddetle Kınadı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil'de Belediye Meclisi üyesi Abdülkerim Ferrah'ın öldürülmesi teşebbüsünü şiddetle kınadı ve Filistin Yönetimi'nden olayla ilgili sorumluluğunu üstlenmesini, suçluları tutuklamasını istedi. 
 
Hamas konuyla ilgili açıklamasında, Abdülkerim Ferrah'ın yolsuzluk ve güvenlik boşluğu hakkında açıklama yapmasından birkaç saat sonra silahlı kişilerin önce ona ateş ettiklerine ve yaralanmasına sebep olduklarına, ardından da arabasını yaktıklarına dikkat çekti. 
 
Hamas, Filistin Yönetimi'nin El-Halil'de belediyenin merkezine, meclis üyelerine ve mal varlıklarına saldırmaları karşısında köşeye çekilip hiçbir müdahalede bulunmamasını, olayların üzerine gitmekten çekinmesini son derece yadırgadıklarını belirterek, yaşanan güvenlik krizinin üzerine gidilmesi, toplumsal dokuyu bozma çaba içinde olanların hesaplarının bozulabilmesi için bütün herkesin üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmesinin zorunlu olduğunu ifade etti. 
 
Hamas açıklamasında El-Halil ahalisini, burada yaşayan tüm aileleri ve sivil toplum kuruluşlarını da kaos peşinde olanlara ve yolsuzluklara bulaşanlara karşı tek saf halinde hareket etmeye çağırdı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi'nin El-Halil'deki muhabiri, Abdülkerim Ferrah'ın yönetim ve Fetih örgütü tarafından himaye edilen birtakım karanlık güçlerin saldırısına maruz kaldığını ifade etti.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler