İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı İle Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Muhammed Tekale’yle telefon görüşmesi gerçekleştirerek, Libya’nın Filistin davası ve işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi konularındaki tavrını konuştu.
 
Heniyye, işgal rejiminin ilişkilerin normalleştirilmesini reddeden değişmez tavrı delmeye çalışması karşısında Libya’nın resmi ve sivil düzeylerde gösterdiği kararlılığa övgüde bulundu.
 
Filistin halkının Libya’nın tavrından memnun olduğuna işaret eden Heniyye, Arap ülkeleri arasında işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme furyası yaşandığı bir dönemde Libya’nın tavrının faşist işgal rejimi hükümetine karşı Filistin davasına güçlü bir destek teşkil ettiğini kaydetti.
 
Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Muhammed Tekale de Filistin davası, Filistin halkının hakları ve işgal rejimiyle her türlü normal ilişkiyi reddetme konusunda Libya’nın tavrının değişmez olduğunu söyledi.
 
Libya’nın Filistin’le ilişkileri ve işgale bakış konusunda kırmızı çizgileri aşmayacağını belirten Tekale, yaklaşık 10 yıl önce Gazze’ye yaptığı ziyareti hatırlatarak ziyaret sırasında edindiği izlenimlere ve hissettiği duygulara değindi.
 
Heniyye, geçtiğimiz günlerde Libya ve işgal rejimi dışişleri bakanlarının bir araya geldiğinin ortaya çıkması üzerine Libya’da resmi ve sivil düzeylerde gösterilen tepkilerin ardından Libyalı yetkililerle bir dizi telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/9/2/Heniyye-Libya-Devlet-Y-ksek-Konseyi-Ba-kan-yla-telefon-g-r-mesi-yapt

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler