İslami Direniş Hareketi (Hamas), Tarihi Bir Zafer Elde Etmesi Vesilesiyle Receb Tayyib Erdoğan'ı Tebrik Etti

İslami Direniş Hareketi (Hamas), kardeş Türkiye halkının güvenini kazanması ve başkanlık seçimlerinde tarihi bir zafer elde etmesi vesilesiyle Receb Tayyib Erdoğan'ı tebrik etti. Daha çok ilerleme kaydetme, istikrar ve açılım konusunda Türkiye yönetimine başarılar diledi. 
 
Hamas dün (28 Mayıs Pazar) gece yayınladığı mesajda, gerçekleştirdiği örnek demokratik faaliyet münasebetiyle kardeş Türkiye halkını ve Türkiye Cumhuriyeti'ni de tebrik ettiğini dile getirdi. 
 
Hamas mesajında, Erdoğan'ın yeni zaferinin Türkiye ile Arap ve İslam dünyası arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası konumunun güçlendirilmesi, başta Filistin davası ve Filistin halkının özgürlük, kendi geleceğini belirleme, kendi vatan toprakları üzerinde başkenti Kudüs olacak kendi bağımsız devletini kurma davasına destekte daha etkin rol oynaması konusunda yeni bir atağın başlangıcı olmasını temenni ettiklerini dile getirdi. 
 
Hamas'ın Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye de Erdoğan'ın seçim zaferi münasebetiyle bir tebrik mesajı yayınlayarak bu vesileyle Erdoğan'ı ve Türkiye toplumunu tebrik ettiğini, Filistin ve Kudüs davası konusunda yeni yıllarda da destek beklediklerini dile getirdi.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/5/29/Hamas-se-im-zaferi-vesilesiyle-Tayyib-Erdo-an-tebrik-etti

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler