İsrail İşgal Güçleri, Susiya Köyünde Ana Su Şebekesini Yıktı

İsrail işgal güçleri dün Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil vilayetine bağlı Susiya köyünde ana su şebekesini yıktı. 
 
Mesafir Yatta'daki Himaye ve Direnme Komitesi Organizatörü Fuad El-Amur, siyonist işgal güçlerinin El-Halil'in Mesafir Yatta bölgesindeki Susiya köyünde ana su şebekesinin hatlarını hiçbir gerekçe olmaksızın yıktıklarını dile getirdi. El-Amur söz konusu su şebekesi borularının prosedüre uygun bir şekilde ve resmi işlemler yapılarak döşendiğini hatırlattı. 
 
El-Amur İsrail işgal güçlerinin ve onların himayesi altındaki yahudi yerleşimcilerin Mesafir Yatta bölgesi ahalisini göçe zorlamak ve bu yolla yeni yahudi yerleşim birimlerine alan açmak amacıyla onlara ve mal varlıklarına yönelik saldırılarını sürdürdüklerine dikkat çekti. 
 
Bu arada işgalci askerlerin himayesindeki yahudi yerleşimciler, Mesafir Yatta bölgesinde yeni yahudi yerleşim birimleri inşa edilebilmesi için 400 dönüm araziye el konulmasını isteyen bildiriler dağıttılar. 
 
Bugün aynı zamanda siyonist işgalcilerin Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Et-Tire şehrinde Filistinlilere ait bir evi yıktıkları haber verildi. 
 
İşgalci polisler tarafından himaye edilen buldozerler şehrin Kuzey Mahallesi'ndeki 24. Cadde'de bulunan evi kuşatmaya aldı. İşgalci polisler, evine sahip çıkmak isteyen Suheyr Mansur isimli bayanla oğluna da saldırıda bulundular. 
 
Evin yeni inşa edildiği ve işgal yönetiminin ruhsat konusunda sorunlar çıkarması sebebiyle henüz tamamlanamadığı bilgisi verildi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler