İsrail İşgal Rejimi, Neval Cirban İsimli Bir Bayanın Evini Yıktı

İsrail işgal rejimi Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Cisru'z-Zerka kasabasında Neval Cirban isimli bir bayanın evini, tam oğlunun düğününü yapmaya hazırlandığı sırada yıktı. 
 
Arab48 haber sitesinde yayınlanan habere göre işgalci polisler ve özel birlikler tarafından takviye edilen yıkım ekipleri yıkmayı planladıkları eve geldi ve bu sırada civardaki ahalinin eve yanaşmasını engellediler. 
 
Evin ahalisinin düğün hazırlıkları için alış veriş yapmak amacıyla dışarı çıktıkları sırada yıkım ekipleri geldi ve hemen yıkım işlemini gerçekleştirdiler. 
 
Evin sahibi Neval Cirban Arab48 sitesine yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin evle birlikte düğün için hazırlanan bütün her şeyi de yıktıklarına dikkat çekti. Cirban oğlunu evlendirmek ve düğününü yapmak için haftalardan beri çalıştıklarını ve işgal güçlerinin gelip bütün her şeyi yerle bir ettiklerini, bütün hazırlıklarını mahvettiklerini dile getirdi.
 
Neval Cirban yıkım işleminin ani bir şekilde gerçekleştirildiğini, kendilerine önceden herhangi bir uyarı gönderilmediğini, Cisru'z-Zerka Yerel Meclisi'nin de kendilerine gerek yıkım öncesinde ve gerekse sonrasında herhangi bir bilgi vermediğini belirtti.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/8/16/gal-g-leri-1948-B-lgesi-ndeki-Cisru-z-Zerka-da-bir-Filistinlinin-evini-y-kt

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler