İsrail İşgal Yönetimi, El-Halil Belediyesi'nin Binasını Gasbetmek İçin İhbar Gönderdi

İsrail işgal yönetimi, El-Halil'in Eski Şehir kısmında yer alan ve El-Halil Belediyesi'nin eski binası olarak bilinen tarihi binanın boşaltılması ve yahudi yerleşimcilere teslim edilmesi için dün (4 Mayıs Perşembe) ihtar gönderdi.
Yerel kaynaklar işgal rejimi yetkililerinin, iki kattan ve toplamda 205 m2 kapalı alandan oluşan, Eski Şehir'in giriş kısmındaki Aynu Asker mıntıkasında yer alan binanın duvarına boşaltılması ve yahudi yerleşimcilere teslim edilmesi ihtarını astığı bilgisini verdi. 
İhtar yazısında bina üzerinde hak sahibi olanlara 45 günlük bir itiraz süresi tanındığı belirtildi. 
El-Halil Belediye Başkanı Teysir Ebu Sinine konuyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında bunun işgal rejiminin belediyenin gayrimenkullerini tamamen hukuksuz bir şekilde gasp etmesi uygulamasının bir parçasını oluşturduğunu dile getirdi. Ebu Sinine söz konusu binanın mülkiyetinin tamamen belediyeye ait olduğunu ve bununla ilgili tüm hukuki ve resmi belgelerin ellerinde mevcut olduğunu vurguladı. Belediyenin mal varlıklarına sahip çıkmak için bütün yasal yollara başvuracaklarını ve sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/5/5/gal-rejimi-El-Halil-Belediyesi-nin-eski-binas-n-gasp-etme-haz-rl-i-inde 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler