AB, Kaçak Homish Yerleşim Merkezine Yahudilerin Yeniden Dönmelerine Karar Vermesine Tepki Gösterdi

Avrupa Birliği, İsrail işgal rejiminin aşırı siyonist ırkçı hükümetinin, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde Filistinlilerden zorla gasp edilen araziler üzerine kurulan kaçak Homish yahudi yerleşim merkezine yerleşimcilerin yeniden dönmeleri yönünde karar vermesine tepki gösterdi. 
 
AB konuyla ilgili açıklamasında atılan bu adımı çok endişe verici bulduğunu dile getirerek işgal hükümetini bu kararından ve 17 Mayıs tarihinde aldığı Batı Şeria'daki yahudi yerleşim merkezlerine 600 adet yeni yerleşim birimi inşa edilmesine dair kararlarından geri dönmeye davet etti. 
 
AB'nin açıklamasında söz konusu yerleşim merkezlerinin uluslararası hukuka aykırı olduğu ve iki devletli çözüm formülünün önünde de önemli bir engel oluşturduğu ifade edildi. Bu tür tek taraflı kararların aynı zamanda yaşanan gerginliklere son verilmesi için yürütülen çabaların da tamamen sonuçsuz kalmasına sebep olduğuna dikkat çekildi. 
 
AB açıklamasında yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik şiddet uygulamalarına ve Ramallah'ın doğusundaki Aynu Samiye'de 78'i çocuk 172 kişinin evlerini terk etmeye zorlanmasına da tepki gösterdi. Bu insanların yerleşimcilerin kesintisiz bir şekilde devam eden saldırıları ve evlerinin yıkılması yönünde talimatlar verilmesi sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kaldıklarına dikkat çekildi. 
 
Siyonist işgal rejiminin Filistin'in Batı Şeria bölgesine inşa ettiği yahudi yerleşim merkezlerine yerleştirdiği yerleşimciler sürekli Filistinlilere yönelik şiddet ve terör estiriyor. Siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen yerleşimci çeteler Batı Şeria'nın her tarafında sürekli terör estiriyor. Bazen Filistinlilere saldırıyor, bazen onların arazilerini tahrip ediyor, ağaçlarını yakıyor veya kırıyor, evlerini yakıyor, koyun sürülerini ve tarım ürünlerini çalıyorlar. 
 
Uluslararası yasalara göre bu yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda. 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/5/25/AB-ka-ak-yahudi-yerle-im-merkezi-Homish-e-yerle-imcilerin-d-nmesini-k-nad

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler