ABD Temsilciler Meclisinin Adı Knesset Olsa Daha İyi Olur

Amerikan "The Intercept" sitesine göre, ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Joe Biden yönetiminin Gazze Şeridi'nin yeniden imarına para yardımında bulunmasını engelleyen bir karar lehinde oy kullandı.
 
Bu karar, Florida eyaletinden Bryan Mast, New York'tan Claudia Tenney ve Arizona'dan Eli Crane gibi bir grup Cumhuriyetçi milletvekili tarafından sunuldu. Bu milletvekilleri, 2025 mali yılı için yıllık savunma bütçesinin yetkilendirilmesine ilişkin yasaya bir değişiklik eklediler. Demokratlar bu değişikliğe karşı çıktı ancak az bir oy farkıyla kabul edildi.
 
Oylama öncesinde Meclis'te konuşan Bryan Mast, "Dünyanın en iyi müttefiklerinden biriyle kesin bir savaş halindeler," diyerek, "İsrail ve Amerikan bombalarıyla sekiz ay boyunca tahrip edilen bir yeri yeniden inşa etmeyi önermek mantıksızdır," ifadelerini kullandı.
 
ABD, işgal rejimine yıllık olarak gönderdiği 3.8 milyar dolara bu yıl 8.7 milyar dolar ekleyerek 12.5 milyar dolar yardım gönderdi.
 
Amerikan sitesi, yeniden imar konusunun savunma bütçesine dahil edilen Gazze'yle bağlantılı bazı değişikliklerden biri olduğunu, Cumhuriyetçiler ve ılımlı Demokratlar tarafından önerildiğini belirtti. Yeniden imar önerisi gibi bazı önerilerin Senato'da daha fazla dirençle karşılaşmasının muhtemel olduğunu ifade etti.
 
Filistin Hakları İçin Amerikan Eylem Kampanyası Siyasi Müdürü Muhammed Hıdır, "Temsilciler Meclisi'nin bu aşamada Filistin karşıtı değişiklikleri mevzuata dahil etmesi, Kongre'deki birçok kişinin Filistinli seçmenlerinin yaşamlarına değer vermediğini yeniden teyit ediyor," dedi. Ayrıca, "Gazze'nin yeniden inşası için fonların engellenmesi, Amerikan vergi mükelleflerinin parası ve silahları ile Gazze'nin ve Filistin toplumunun yok edilmesine devam edilmesi anlamına geliyor ve ABD'nin İsrail'in işlediği vahşet uygulamalarının aktif bir ortağı olma niyetinde olduğunu yeniden teyit ediyor," ifadelerini kullandı.
 
ABD, Gazze'ye yönelik saldırılar sırasında işgale tam destek verdi. ABD askeri uçakları işgale silah ve mühimmat sağlamaya devam etti ve bazı raporlar, ABD özel kuvvetlerinin yerdeki operasyonlara katıldığını ortaya koyuyor.
 
7 Ekim'de başlayan İsrail saldırısından bu yana Gazze'deki şehit sayısı %70'i çocuk ve kadın 37 bin 202'ye, yaralı sayısı ise yine çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 84 bin 932'ye ulaştı. Enkaz altında da henüz 10 bin civarında ceset olduğu tahmin ediliyor.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/6/13/ABD-Temsilciler-Meclisi-nin-ad-n-n-Knesset-olarak-de-i-tirilmesi-isabetli-olur

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler