Aktivist Samir Sebaine, Ev Yıkma Politikasının Suç Olduğunu Belirtti

İsrail işgal rejiminin Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde ırkçı tasfiye amaçlı ve özellikle de direnişçilerin ailelerini hedef alan ev yıkma politikasının durdurulması için resmi, örgütsel ve toplumsal düzeyde faaliyetler başlatılması çağrısı yapıldı. 
Özgürleştirilmiş eski esirlerden olan siyasi aktivist Samir Sebaine ev yıkma politikasının suç olduğunu ve toplu cezalandırma yöntemlerinden biri olduğunu, bu yolla Filistinlilerin özellikle de işgale karşı duran direnişçilerin ailelerinin potansiyel güçlerinin imha edilmeye çalışıldığını dile getirdi. 
Sebaine işgal rejiminin ev yıkım politikasının durdurulabilmesi için hem resmi, hem örgütsel, hem de toplumsal düzeyde faaliyetler yürütülmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Bu politikanın etkisini ortadan kaldırabilmek için işgal rejimi tarafından yıkılan evlerin yeniden inşa edilmesi amacıyla güçlerin birleştirilmesine de ihtiyaç olduğunu dile getirdi. 
İşgal güçleri son olarak bugün sabah, esir Usame Et-Tavil'in ailesinin Nablus'taki evini bombalayarak yıkmıştı. 
İşgal güçleri Usame Et-Tavil'i 11 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen Shavi Shamron eylemine karışmakla itham ediyor. Aslanlar Yuvası grubunun üstlendiği bu eylemde bir işgalci asker öldürülmüştü. 
İşgal rejimi bir kişiyi mahkum etmesi durumunda onun bütün aile efradını "suça" ortak sayıyor ve toplu cezalandırma yapıyor. Bundan dolayı eyleme karışmaktan mahkum ettiği direnişçilerin ailelerinin de evlerini yıkıyor.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/6/15/Bat-eria-da-ev-y-k-m-n-n-durdurulmas-i-in-harekete-ge-ilmesi-a-r-s

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler