Arap Parlamentosu, İşgal Güçlerinin Cenin Kentine Düzenlediği, 5 Kişinin Şehit Olmasına ve Onlarca Kişinin Yaralanmasına Yol Açan Baskını Kınad&#

Arap Parlamentosu, işgal güçlerinin Cenin kentine ve Cenin Kampı’na düzenlediği, 5 kişinin şehit olmasına ve onlarca kişinin yaralanmasına yol açan baskını kınadı.
Arap Parlamentosu, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Cenin’de yaşananların yeni bir şiddet sarmalına yol açabileceği uyarısında bulunarak, gerginliğin yükselmesinden tamamen işgal rejimindeki radikal sağcı hükümetin sorumlu olduğunu belirtti.
Özellikle şiddeti teşvik eden radikal Netanyahu hükümetinin ve bakanlarının göreve başlamasından bu yana işgal altındaki Filistin topraklarında yaşananlar karşısında uluslararası toplumun sessiz kalmasını eleştiren Arap Parlamentosu, işgal yönetiminin hesaba çekilerek cezalandırılmamasının işgalcileri daha çok cinayet işlemeye cesaretlendirdiğini söyledi.
Uluslararası topluma, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne, insan hakları örgütlerine ve Amerikan yönetimine seslenen Arap Parlamentosu, sessizliklerini bozmalarını ve işgal güçlerinin Filistinlilere yönelik cinayetlerine son vermek için harekete geçmelerini istedi.
İşgal güçlerinin bu sabah Cenin kentine ve Cenin Kampı’na düzenlediği baskın sırasında biri çocuk 5 Filistinli şehit oldu ve 23’ü ağır 91 kişi de yaralandı.
Şehitlerin 15 yaşındaki Ahmed Yusuf Sakr, 21 yaşındaki Halid Azzam Asaisa, 29 yaşındaki Kassam Faysal Ebu Seriyye, 21 yaşındaki Kays Mecdi Cebbarin ve 19 yaşındaki Ahmed Halid Fayiz Dırağime olduğu kaydedildi.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/6/19/Arap-Parlamentosu-i-gal-g-lerinin-Cenin-e-d-zenledi-i-bask-n-k-nad

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler