Aşırı Siyonist Ben Gvir, Biden'in Eleştirilerine Sert Tepki Gösterdi

İsrail işgal rejiminin son dönemdeki katı uygulamalarına yönelik sert eleştirilerinden dolayı ABD Başkanı Joe Biden'a kafa atan aşırı siyonist ve aşırı ırkçı, Netanyahu hükümetinde de sözde Ulusal Güvenlik Bakanı konumunda olan Itamar Ben Gvir, "İsrail, sizin bayrağınızdaki yıldızlardan birini temsil etmiyor." ifadesini kullandı.

İşgal rejiminin Ordu Radyosu'na konuşan Ben Gvir; "Burada demokratik sistemin nasıl olacağını biz belirleriz. Özellikle de bundan dolayı, İsrail'in bağımsız bir devlet olduğunu, Amerika'nın bayrağındaki yıldızlardan biri olmadığını anlamaları gerektiğini kendilerine hatırlatıyoruz." ifadelerine yer verdi.
Aşırı siyonist lider Ben Gvir, Biden'in eleştirilerine sert bir şekilde tepki gösterdi.
ABD Başkanı Biden dün yaptığı açıklamada işgal hükümetinin katı tutumunu eleştirmiş ve "İsrail'de" dahili kriz devam ederken işgal hükümetinin başbakanı Netanyahu'yu yakın zamanda Beyaz Saray'a davet etmeyeceklerini söylemişti.
İşgal hükümetinin başbakanı Netanyahu, 27 Mart Pazartesi akşamı yaptığı açıklamayla, siyonist toplumda çalkantılara neden olan yargı reformunu askıya aldığını açıklamış, ancak onun bu açıklaması muhalif siyonist tabanı yeterince tatmin etmemişti. Çünkü onlar birbirlerini, başkalarından daha çok tanıyorlar ve bir siyonistin ne gibi dümenler çevirebileceğini de başkalarından daha iyi biliyorlar. Dolayısıyla geçici olarak askıya almanın sadece gözleri boyama amacı taşıyacağını tahmin ediyorlar. O yüzden Netanyahu'dan artık bu reform paketini bir daha el sürmemek üzere çöpe attığı konusunda kendilerini ikna edecek taahhütte bulunmasını ve bu taahhüdünden dönmesine imkan kalmayacak şekilde önünün kapatılmasını bekliyorlar.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler