Bıçaklı Eylem Teşebbüsünde Bulunduğu İddiasıyla İşgal Askerleri Tarafından Vurulan Genç Kız Hayatını Kaybetti

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla işgal askerleri tarafından vurulan genç kızın hayatını kaybettiği duyuruldu. 
İşgal medyası tarafından sabah yayınlanan haberlerde genç kızın bir işgalci askeri yaraladığı iddia edilmişti. Ancak daha sonra yayınlanan haberlerde bir yerleşimciye yönelik bıçaklı eylem gerçekleştirdiği iddia edildi. 
Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada işgal güçleri tarafından vurularak hayatını kaybeden genç kızın 26 yaşındaki İman Ziyad Ahmed Avde olduğu duyuruldu. 
Sağlık Bakanlığı genç kızın çok ağır yaralı olarak Rividya Hastanesi'ne kaldırıldığını ancak kısa süre içinde hayatını kaybettiğini bildirdi. 
İşgal güçleri genç kıza ateş ettikten sonra uzun bir süre sağlık ekiplerinin ona yaklaşmasına ve müdahalede bulunmasına engel olmuşlardı. 
Olayın video görüntülerinde eylem gerekçesiyle silahlı saldırıya uğrayan ve yere düşen genç kızın ortada bırakıldığı ve bedeninden kanlar aktığı, sağlık ekiplerinin yardım etmesine ise müsaade edilmediği gözlemlendi. 
İşgal ordusunun olaydan sonra bölgeyi trafiğe kapattığı ve olay yerine yaklaşılmasına engel olduğu haber verildi. 
Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada da Filistinli bir genç kızın Aynabus Kavşağı civarında silahlı saldırıya maruz kaldığına ve ilk yardım ekiplerinin kendisine yaklaşmasına müsaade edilmediğine dikkat çekildi.
Filistin'in Batı Şeria bölgesinde bu sıralarda tansiyonun yükseldiğine ve hareketliliğin arttığına dikkat çekiliyor. İşgal güçleri tarafından bugün sabah Nablus'un Eski Şehir kısmına düzenlenen baskında da, bir ay önce El-Ağvar eylemini gerçekleştirmekten sorumlu tutulan üç Filistinli genç şehit edildi.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/5/4/Huvvare-de-b-akl-eylem-te-ebb-s-iddias-yla-vurulan-gen-k-z-hayat-n-kaybetti

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler