BAE, Tel Aviv Büyük Elçiliği Açtı

BAE, Tel Aviv Büyük Elçiliği Açtı

İşgalci İsrail ile 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalayan Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Tel Aviv Büyük elçiliği resmen açıldı. 
 
Açılış kurdelesini işgalci İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile BAE Büyükelçisi Muhammed Mahmud el-Haca birlikte kesti.
 
Haca, açılış konuşmasında, "Bu büyükelçilik sadece diplomatlar için bir ikametgah değil aynı zamanda aramızdaki ilişki kurma, ortaklık ve diyaloğu güçlendirme misyonumuza da temel teşkil edecek." dedi.  
 
Hamas, İslami Cihat Örgütü ve Filistin Ulusal ve İslami Güçler Komitesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Tel Aviv Büyükelçiliği'ni hizmete açmasını kınadı.
 
Hamas konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Birleşik Arap Emirlikleri'nin siyonist oluşumda büyükelçilik açması, Filistin halkı ve tüm bölge halkları aleyhinde işlenen büyük hatada ısrar etmesidir." ifadesini kullandı.
 
İslami Cihad Sözcüsü Tarık Selma da yaptığı yazılı açıklamada, tarihin, işgal güçlerinin Kudüs'te işlediği suçların, evlerin yıkılmasının, Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınların tırmandığı bir dönemde Birleşik Arap Emirlikleri liderlerinin İsrail'de büyükelçilik açtığını yazacağını belirtti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler