Batı Şeria'da 492 Saldırı Gerçekleştirildi

İsrail işgal güçleri ve onların milis gücü görevi gören sözde sivil, gerçekte silahlı canileri niteliğindeki yahudi yerleşimci terör çeteleri geçtiğimiz mayıs ayı içinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinde toplamda 492 saldırı gerçekleştirdi. 
 
Irkçı Duvara ve Yahudi Yerleşimine Direnme Komitesi'nin  yayınladığı rapora göre bu saldırıların bazıları doğrudan bölgede yaşayan Filistinlileri hedef alırken, bazıları da onların arazilerini, ağaçlarını, evlerini ve mal varlıklarını hedef aldı. Zaman zaman yollarına barikatlar kurarak hareket alanlarını kısıtladı ve saldırıda bulundular. 
 
Saldırıların 45'i Filistinlilerin evlerini, ticari tesislerini ya da gıda kaynaklarını yıkma amaçlı oldu. Bu saldırılarda 54 tesisi veya gıda ürünü üretimi için kullanılan binayı yıktılar. Saldırılarında yıktıkları binaların arasında Beytlahim'deki bir okul da yer alıyor. 
 
Rapora göre işgal askerlerinin ve yerleşimci çetelerin saldırılarında Filistinlilere ait 2961 adet ağaç kesildi veya söküldü. Bunlardan 1929'u zeytin ağacı. Diğerleri farklı meyve ağaçları. 
 
En fazla ağacın söküldüğü veya kesildiği vilayet, 1530 ağacın tahrip edildiği El-Halil oldu. İkinci sırada 855 ağaçla Nablus yer aldı. 
 
İşgal yönetimi mayıs ayı içinde Kalkilya, Nablus, Cenin ve Ramallah vilayetlerinde, tamamen hukuksuz bir şekilde "el koyma" adıyla 152 dönüm araziyi gasp etti. Ayrıca Kalkilya ve Nablus'ta 14.5 dönüm araziyi "devlet arazisi" iddiasıyla gasp etti.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/6/1/gal-askerleri-ve-yerle-imciler-May-s-ta-Bat-eria-da-492-sald-r-ger-ekle-tirdi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler