Batı Şeria'da Baskınlar Ve Tutuklamalar, Kudüs'te Yıkımlar

Siyonist işgal yönetimi Filistinlilere yönelik insanlık dışı saldırılarını ve şiddet uygulamalarını artırarak sürdürüyor. Bu gece de Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde baskınlar, tutuklamalar ve yıkımlar gerçekleştirdiler. İşgalcilerin baskınlarına Filistinli gençler karşı koydu ve bazı yerlerde çatışmalar meydana geldi. 
Bugün (6 Eylül Çarşamba) gece yarısından sonra Batı Şeria'da birçok yere baskın düzenleyerek tutuklamalar gerçekleştirdikleri haber verildi. 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgalcilerin El-Halil'in kuzeyindeki El-Arrub Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında 6 genç gözaltına alındı. İşgal askerlerinin bu kişileri evlerini basarak gözaltına aldıkları ve baskınlar yüzünden çatışmalar çıktığı belirtildi. 
İşgal güçleri Ramallah'ın batısındaki Beytu Rima kasabasından Ömer Şefik Er-Rimavi'yi, Tulkerem'deki Nuru Şems Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskın esnasında da İshak Mehamid'i gözaltına aldılar. 
İşgal güçlerinin bugün şafak vaktinde Kudüs'ün doğusundaki Anata kasabasında yer alan El-Buk'an Mahallesi'nde evleri ve tesisleri yıktıkları haber verildi. 
İşgalci askerlerin himaye ettiği buldozerlerin sabah 05.00 civarında mahalleye baskın düzenleyerek kimisi ev, kimisi iş yeri ve sanayi kuruluşu olarak kullanılan muhtelif binaları yıkmaya başladıkları bildirildi.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/9/6/Bat-eria-da-bask-n-ve-tutuklamalar-Kud-s-te-y-k-mlar

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler