Batı Şeria Ve Kudüs'te Son 24 Saatte 27 Direniş Gerçekleşti

İşgal güçlerinin tüm gaddarlıklarına ve saldırgan tutumuna rağmen Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde İsrail işgal güçlerine ve onların himayesi altında milis güçleri görevi gören yahudi yerleşimci çetelerine yönelik direniş eylemleri hız kesmeden devam ediyor.
Filistin Bilgi Merkezi'nin son yayınladığı günlük raporuna göre de, raporun hazırlanmasından öncesine tekabül eden 24 saatlik süre içinde işgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik olarak Filistin'in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde toplamda 27 direniş eylemi gerçekleştirildi. Bunların içinde Nablus'un güneyindeki Huvvare kasabasında gerçekleştirilen ve bir işgalci askerin yaralandığı araçlı saldırı eylemi de yer alıyor. 
Diğer eylemlerin başında da işgal güçlerine ve yerleşimcilere ateş etme ve yerleşimcilerin baskınlarını engelleme eylemleri yer alıyor.
Rapora göre 7 silahlı saldırı veya patlayıcı atma ve 4 yerleşimci çetelerin baskınlarını engelleme eylemi gerçekleştirildi. Yerleşimcilere karşı durma eylemlerinde onların üç araçları tahrip edildi. 10 noktada da çatışma meydana geldi. 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/5/22/Bat-eria-ve-Kud-s-te-24-saatte-27-direni-eylemi-ger-ekle-tirildi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler