Batı Şeria'da Düzenlenen Şafak Baskınlarında 20 Kişi Gözaltına Alındı

Siyonist işgal güçleri bugün (17 Ocak Salı) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde yine baskınlar gerçekleştirdi ve 20 Filistinliyi gözaltına aldılar.
 
Esirlerin meseleleriyle ilgilenen muhtelif kurumların verdiği bilgilere göre işgal güçleri bugün sabah yine ortalık aydınlanmaya başlamadan Batı Şeria'nın farklı bölgelerine yönelik olarak geniş çaplı operasyonlar düzenledi ve toplamda 20 kişiyi gözaltına aldılar. 
 
Verilen bilgilere göre Beytlahim'e bağlı Ayide Mülteci Kampı'ndan Bilal Cadu isimli vatandaşı, Ummu Selmune'den de özgürleştirilmiş eski esirlerden olan Murad Takatıka'yı, Cenin'in Burkin kasabasından Usame Halluf'u, Kabatiye kasabasından da Ömer El-Haşim'i, Ramallah'ın Silvad kasabasından da Mahmud Selci ile Me'mun Hamid'i gözaltına aldılar. Diğer kişilerin isimleri zikredilmedi.
 
İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler