Batı Şeria'da Yine Baskınlar ve Gözaltılar

Siyonist işgal güçleri bugün (15 Aralık Perşembe) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde yine baskınlar gerçekleştirdi ve bazı kişileri gözaltına aldılar.
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri bugün sabah Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un doğusundaki Eski Asker Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Burada önce evleri kuşatmaya alan işgal güçleri Hişam Avvad ve şehit Hamis Abdullah'ın oğlu Nasır Abdullah'ı gözaltına aldılar. Özel ihtiyaçları olan Ahmed Nuh isimli bir çocuğu da bir süre gözetim altında tuttuktan sonra serbest bıraktılar. 
 
Tıbbi yardım yetkilileri işgal güçlerinin gözaltına alınan söz konusu iki genci ve özel ihtiyaçları olan Ahmed Nuh isimli çocuğu darp ettiklerine dikkat çektiler. 
 
İşgal güçlerinin Eski Asker Mülteci Kampı'na yaptığı baskın sırasında direnişçi gençler de onlara ateş etti. 
 
Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in Beytu Ummer kasabasında ise 8 kişiyi gözaltına aldılar. Bunlardan ikisinin kardeş olduğu belirtildi. 
 
İşgal güçleri Cenin'de de Kerem Ebu Şemle isimli genci evine baskın düzenleyerek gözaltına aldılar. 
 
İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler