Batı Şeria ve Kudüs'te 12 Filistinli gözaltına alındı

Siyonist işgal güçleri bugün (14 Mart Salı) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar gerçekleştirdi ve 12 kişiyi gözaltına aldılar.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre işgal güçleri Kudüs'te geniş çaplı operasyonlar düzenledi ve düzenledikleri baskınlarda 8 kişiyi gözaltına aldılar. Bu kişilerin isimleri: Udey Ed-Dabit, Ammar Muhaysin, Izzuddin El-Fakih, Eymen Alkam, İsa Muhammed Uleyn, Yezin Selame, Nassar El-Kisvani ve Ahmed El-Kisvani.
 
İşgal güçlerinin Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'in kuzeyindeki El-Ayide Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında Enes Salah El-Mesaid isimli şahsı, El-Halil'de düzenledikleri baskında Nur İsmail Ebu Fennar ile özgürleştirilmiş eski esirlerden Yusuf Ebu İsnine'yi, Ramallah'ın kuzeyindeki Sencel kasabasından da Bilal Fakha'yı gözaltına aldıkları haber verildi. 
 
İşgal güçlerinin ayrıca Cenin'in batısındaki Rummane köyüne baskın düzenleyerek aramalar yaptıkları bildirildi. Yerel kaynaklar işgal güçlerinin son günlerde yeniden Rummane köyüne baskınlarını artırdıklarına ve bu baskınlarda evlere girip geniş çaplı aramalar yaptıklarına, arama sırasında da evlere büyük zarar verdiklerine dikkat çekti. 
 
İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler