Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze Şeridi'ndeki 10 Çocuktan 9'unun Gerekli Gıda Maddelerini Alamadığını Açıkladı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze Şeridi'ndeki her 10 çocuktan 9'unun sağlıklı büyüme ve gelişmeleri için gerekli gıda maddelerini yeterli miktarda alamadığını açıkladı.
 
UNICEF,  yaptığı açıklamada, “Savaş ve insani yardımlara yönelik kısıtlamalar, gıda ve sağlık sistemlerinin çökmesine yol açarak çocuklar ve aileleri üzerinde yıkıcı sonuçlara neden oldu” dedi.
 
Açıklamada, Aralık 2023 ile Nisan 2024 arasında toplanan beş veri grubunun, Gazze Şeridi'nde Ekim ayından bu yana İsrail bombardımanına maruz kalan her 10 çocuktan 9'unun, günde iki veya daha az öğün yemek zorunda kaldıkları, bunun da hayatta kalmak için yeterli beslenme imkanından mahrum olmaları anlamına geldiği ifade edildi.
 
UNICEF, bunun çatışmanın ve kısıtlamaların çocukların beslenme ihtiyaçlarını karşılama konusunda ailelerin imkanlarını korkunç derecede kısıtlaması ve çocukların hızlı bir şekilde yaşamlarını tehdit eden yetersiz beslenme riski altında kalmalarına delil teşkil ettiğini belirtti.
 
UNICEF, çocukların sağlıklı gelişim için asgari beslenme çeşitliliğini karşılamak üzere UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü'nün kullandığı beslenme çeşitliliği derecesine göre belirlenen sekiz gıda grubundan en az beşinden besin tüketmeleri gerektiğini ifade etti. Bu gruplar arasında anne sütü, yumurta, süt ürünleri, et, kümes hayvanları ve balık gibi gıdalar yer alıyor.
 
Nisan ayında yayımlanan Filistin Merkezi İstatistik Bürosu raporunda, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nde saatte yaklaşık 4 çocuğu öldürdüğü, yaklaşık 43 bin 349 çocuğun ebeveynlerinden biri veya her ikisi olmadan yaşadığı ve 816 binden fazla çocuğun saldırının etkileri nedeniyle psikolojik yardıma ihtiyaç duyduğu bildirildi.
 
İsrail işgal güçleri, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne karadan, denizden ve havadan saldırılarını sürdürüyor. Bu saldırılar sonucunda, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere, şu ana kadar 36.586 kişi şehit oldu ve 83.074 kişi yaralandı. Ayrıca binlerce kişi de enkaz altında olduğundan kesin ölü sayısı ise henüz tam bilinmiyor. 
 
https://turkish.palinfo.com/news/2024/6/6/UNICEF-Gazze-de-10-ocuktan-9-u-sa-l-kl-beslenme-imkan-ndan-yoksun

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler