Birleşmiş Milletler'den (BM) Çağrı

Birleşmiş Milletler'den (BM), Gazze Şeridi'ndeki İnsanların Ve Malların Hareketliğine Getirilen Sınırlamaların Azaltılması Çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, BM Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings'in dün Gazze'yi ziyaret ettiğini söyledi. 
Dujarric, "Hastings, İsrail'e, insanların ve ticari malların Gazze'ye giriş çıkışları üzerindeki kısıtlamaları, sonunda onları tamamen kaldırmak amacıyla hafifletmeye çağırıyor." dedi. 
10 Mayıs'ta başlayan İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalarından sonra Gazze'ye mal girişinin, gıda maddeleri, tıbbi malzeme, yakıt ve bazı tarımsal ürünlerle sınırlı kaldığını belirten Dujarric, düzenli ve öngörülebilir malların Gazze'ye girişine izin verilmesi gerektiğini bildirirken, Gazze'de 250 bin kişinin şebeke suyuna hala erişiminin olmadığını söyledi. 
İşgalci İsrail, 2 milyondan fazla Filistinlinin yaşadığı Gazze'ye yönelik uyguladığı ambargoyu Hamas'ın 2006'daki seçimleri kazanmasından bu yana sürdürüyor.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler