BM : El-Hammuri’nin Sınır Dışı Edilmesi Savaş Suçu..

Birleşmiş Milletler (BM), Filistinli insan hakları savunucusu Avukat Salah El-Hammuri’nin İsrail tarafından Mart ayından bu yana herhangi bir yargılama yapılmadan hapiste tutulduktan sonra sınır dışı edilmesinin “savaş suçu” olduğunu bildirdi.
 
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) Sözcüsü Jeremy Laurence, uluslararası hukukun koruma altındaki insanların işgal altındaki topraklardan insanların kovulmasını yasakladığına dikkat çekerek, koruma altındaki bir kişinin işgal altındaki topraklardan kovulmasının Dördüncü Cenevre Sözleşmesi’nin tehlikeli bir şekilde ihlali olduğunu ve savaş suçu sayıldığını söyledi.
 
İşgal rejimi, Fransız vatandaşlığı da bulunan Kudüslü Avukat Salah El-Hammuri’yi Pazar günü sabah erken saatlerde Fransa’ya sınır dışı etti.
 
İşgal güçleri tarafından Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyesi olmakla suçlanan ve Mart ayından bu yana idari hapis cezasıyla işgal rejimi zindanlarında esir tutulan El-Hammuri’nin havaalanına yoğun güvenlik önlemleri altında götürüldüğü belirtildi.
 
Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti ve İslami Direniş Hareketi (Hamas) yayınladıkları bildirilerle Avukat Salah El-Hammuri’nin “İsrail’e bağlılığını ihlal ettiği” gerekçesiyle Kudüs’te ikamet etme hakkı elinden alınarak Fransa’ya sınır dışı edilmesini kınadılar.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler