Cenin'de Siviller Ve Alt Yapı da Hedefte

İsrail işgal güçlerinin Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrine ve mülteci kampına yönelik olarak 2 Temmuz Pazar gece yarısından sonra başlattıkları ve hâlen devam ettirdikleri vahşi saldırılarında sivillerin ve altyapı tesislerinin saldırganlar tarafından özellikle hedef alındığına dikkat çekildi. 
 
Uluslararası hukuka göre savaş suçu sayılan bu tür saldırıları işgalci siyonistler yoğun bir şekilde gerçekleştiriyor ve medya mensuplarının saldırıları ve yıkımları yerinde tespit edip görüntülemelerini engellemek amacıyla onlara da saldırıda bulunuyorlar. İşgalci saldırganlar kendilerinin vahşi saldırılarını görüntülemeye çalışan birçok basın mensubuna engel oldu, bazılarını gözaltına aldı, bazılarının kameralarını tahrip ettiler. Ellerindeki silahlarıyla medya mensuplarının kameralarını hedef alarak uzaktan ateş etmek suretiyle tahrip yöntemini bile kullandılar. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklara dayanarak edindiği bilgilere göre işgal güçleri Cenin Mülteci Kampı'nın yollarını ve ara sokaklarını kullanılamaz hale getirmek amacıyla buraya saldırıyı başlattıkları ilk saatlerden itibaren asfaltlarını kırmaya ve yolları tahrip etmeye başladılar. Bununla yetinmeyerek su şebekelerini ve elektrik hatlarını da tahrip ederek mülteci kampının su ve elektriğini tamamen kestiler. 
 
İşgal rejiminin sadece direniş hedeflerini vurduğu iddiası tamamen yalan. Bilakis saldırılarında sivilleri ve sivil halka hizmet veren altyapı tesislerini birinci derecede hedefine yerleştirmiş drurumda. 
 
İşgalcilerin yıkım ve saldırılarından sağlık kurumları ve ekipleri de müstesna tutulmuyor. Bu yüzden sağlık kurumları da büyük ölçüde zarar gördüğü gibi sağlık ekipleri de görevlerini yerine getiremiyor. 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/7/4/Cenin-M-lteci-Kamp-na-a-lan-sava-ta-siviller-ve-altyap-i-galcilerin-hedefinde

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler