Cenin Saldırısına Karşı Eylemler Sürüyor

Siyonist işgal güçlerinin Cenin'e ve mülteci kampına karşı üç günden beri sürdürdüğü saldırıya, gerçekleştirdiği katliam ve yıkıma karşı Filistin direnişi de bugün (4 Temmuz Salı) öğle saatlerinde Tel Aviv'de çifte eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde işgalcilerden bazılarının durumu ağır olmak üzere 8 kişi yaralandı. Eylemleri gerçekleştiren Abdülvehhab İsa Hüseyin Halayile isimli gencin ise şehit edildiği haber verildi. 
 
İşgal güçlerine ait kaynaklar, Tel Aviv'in kuzey kesiminde aynı kişi tarafından hem bıçaklı hem de araçlı saldırı eylemi gerçekleştirildiğini, ancak eylemlerde silah kullanılmadığını bildirdi. 
 
İşgal güçlerinin kaynaklarında yahudi yerleşimcilerden birinin ateş etmesi sonucu eylemcinin hayatını kaybettiği bilgisi verildi. İşgal rejiminin yasaları herhangi bir eylem teşebbüsü gerekçesiyle işgal rejiminin sözde sivil kesimini oluşturan yerleşimcilerin de Filistinlilere ateş etmelerine ve onları katletmelerine izin veriyor. 
 
Siyonistlere ait haber kaynaklarında eylemcinin önce yerleşimcilerden bir grubun üzerine araçlı saldırıda bulunduğu, sonra beklenmedik bir şekilde araçtan çıkıp yürüyerek uzaklaşırken iki yerleşimciye de bıçaklı saldırı gerçekleştirdiği ve onları da yaraladığı bilgisi verildi. 
 
İslami Direniş Hareketi (Hamas) eylemi gerçekleştiren 23 yaşındaki şehit mücahit Abdülvehhab İsa Hüseyin Halayile'yi tebrik etti. Eylemci gencin El-Halil'in Es-Semu' kasabası ahalisinden olduğu belirtildi. 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/7/4/galcinin-Cenin-sald-r-s-na-kar-direni-ten-Tel-Aviv-de-ifte-eylem

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler