Cenin’de Ateş Açma Eylemi Gerçekleştirildi

Filistinli direnişçiler dün (18 Aralık Pazar) Cenin’in güneyinde işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik iki ateş açma eylemi gerçekleştirirken, Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 
Direnişçiler, Cenin’in güneyindeki Caba’ beldesi yakınlarında yer alan boşaltılmış Yahudi yerleşkesinde konuşlanan işgal güçlerine doğru ateş açtı. Ateş açma eyleminin yaklaşık bir saat sonra Terselle tepesindeki bölgeye Yahudi yerleşimcilerin baskın düzenlemesi üzerine tekrarlandığı ifade edildi.
 
Cenin kentinin güneyinde ve Cenin ile Nablus’u birbirine bağlayan karayolu üzerinde yer alan Terselle tepesi 60 dönümden oluşuyor. 1967 yılından önce Ürdün ordusunun kışla olarak kullandığı tepede Yahudi yerleşimciler tarafından inşa edilen yerleşke işgal rejiminin kararıyla boşaltıldı.
 
Yahudi yerleşimciler, işgal güçleri himayesinde Terselle bölgesine sık sık baskın düzenleyerek ayin yapıyor ve boşaltılan yerleşkeye yeniden dönmek istiyorlar.
 
Bu arada, dün akşam Cenin kentinin doğusundaki Fegua köyüne baskın düzenleyen ve evlerde arama yapan işgal güçleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda bir gencin yaralandığı bildirildi.
 
Beytlahim’in güneydoğusundaki Tegu’ beldesinde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 
Beytlahim’in doğusundaki Beyt Ta’mer köyünde Filistinlilere ait bir traktöre el koyan işgal güçleriyle köy sakinleri arasında çatışmaların yaşandığı belirtildi.
 
İşgal güçlerinin ayrıca El-Halil’e bağlı Beyt Ummer beldesi girişini kapatarak Filistinli bir çocuğun cenazesinin geçişine izin vermediği, cenaze törenine katılanlara plastik mermilerle ateş açtığı ve göz yaşartıcı bomba attığı kaydedildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler