Davamız Kudüs Programı Gerçekleştirildi.

Davamız Kudüs Programı Gerçekleştirildi.

Davamız Kudüs Programı Kayseri'nin Develi ilçesinde bulunan Kayseri Üniversitesi Develi İslami İlimler Fakültesi  Hidayet Tutum Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 
 
Mirasımız Derneği Kayseri Temsilciliği'nin Develi İslami İlimler Fakültesi Öğrenci Temsilciliği ve MTTB Kayseri Şubesi ile birlikte organizasyonunu yaptığı "Davamız Kudüs" programı, Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Yalçın'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Programa katılan Develi İlçe Müftüsü Emin Patan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfullah Cebeci ve MTTB Kayseri Şube Başkanı Hakan Pekel Kudüs Davamıza atıfta bulunan birer selamlama konuşması yaptılar.
 
Programın açılışında konuşan Mirasımız Genel Başkanı Muhammet Demirci, işgalcilerin güçlü görünmeye çalıştığını ancak aralarında ciddi kargaşa ve bölünmüşlük yaşadıklarını, Kudüs ve Mescid-i Aksâ üzerinde yapmayı planladıkları şeylerin çoğunu gerçekleştiremediklerini ve güçsüz olduklarını belirterek, Müslümanların, Kudüs ve Mescid-i Aksâ'ya sahip çıktıkları zaman yeniden güçleneceğini ve bu sayede de Kudüs ve Mescid-i Aksâ'nın yeniden özgür olacağını ve bunun da çok yakın olduğunu söyledi.
 
Programa Kudüs'ten katılan Aktivist Yahya Abu Znaid'de, Kudüs'teki Müslümanların yaşadıkları hak ihlalleri, işgal Belediyesi'nin ev ve iş yerlerine el koyması, hukuksuzluk ve orantısız güçle ilgili birebir yaşadıklarını anlattı, katılımcıların Kudüsle ilgili sorularını cevapladı.
 
Sanatçı Burhanettin Küçükkurt'un okuduğu Kudüs ezgileriyle son bulan programda, Mirasımız Kudüs Karikatür Yarışmasında dereceye giren eserler sergilendi.
 
Programın sonunda davetliler arasında yapılan Kudüs çekişi ile 2 kişi Kudüs Ziyareti kazandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler