Dün Akşam İki İşgalci Asker Yaralandı

Dün (31 Ocak Salı) akşam saatlerinde, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyinde bulunan Za'tara askeri kontrol noktasında bazı işgalci askerleri hedef alan araçlı saldırı eylemi gerçekleştirildiği ve iki işgalci askerin yaralandığı haber verildi. 
 
İşgal ordusu tarafından yapılan açıklamada eylemi gerçekleştiren kişinin olay yerinden kaçmayı başardığı ve bulunması için işgal askerleri tarafından geniş çaplı bir arama çalışması başlatıldığı belirtildi. 
 
İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Abdullatif El-Kanu' eylemle ilgili açıklamasında Nablus'taki Za'tara kontrol noktasında gerçekleştirilen araçla çarpma eyleminin işgal güçlerinin cinayetlerine, Filistin halkına ve onun mukaddesatına yönelik düşmanca tutumuna karşı direnişin verdiği cevaplardan biri olduğunu dile getirdi.
 
El-Kanu' kahramanca eylemin işgal rejiminin Filistinli esirlere yönelik baskı ve şiddetinin artmasıyla, bu yüzden işgal zindanlarındaki gerginliğin zirveye tırmanmasıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini belirterek, eylemi gerçekleştiren kişinin de direnişin esirlerine sahip çıkma ve onları savunma gücüne sahip olduğu mesajı verdiğini vurguladı.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/2/1/Nablus-yak-n-nda-ara-la-arpma-eylemi-ki-i-galci-asker-yaraland#.Y9osbrls_HU.twitter

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler